Ο αριθμός των ανδρών που πάσχουν από διατροφικές διαταραχές σημειώνει αυξητικές τάσεις, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Βασιλικού Ιατρικού Κολεγίου της Μεγάλης Βρετανίας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση των γιατρών, συστήνεται μεγαλύτερη επαγρύπνηση από την πλευρά των γιατρών, δεδομένου ότι το ζήτημα της νευρογενούς ανορεξίας θεωρείται ένα κατεξοχήν γυναικείο πρόβλημα. Ένας πολύ αδύνατος άνδρας μπορεί να μη διαγνωσθεί ως ανορεξικός, αλλά το πιο πιθανό είναι να εκληφθεί ως καταθλιπτικός, επισημαίνουν οι ειδικοί.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που αφορούν τις εισαγωγές στα νοσοκομεία της Μεγάλης Βρετανίας, φαίνεται ότι υπάρχει μια αύξηση της τάξεως του 66% σε εισαγωγές που αφορούν διατροφικές διαταραχές (π.χ. νευρογενής ανορεξία, βουλιμία) τα τελευταία 10 χρόνια. Υπολογίζεται ότι 1,6 εκατομμύρια άνθρωποι υποφέρουν από διατροφικές διαταραχές στην Αγγλία και εκτιμάται ότι ο ένας στους πέντε είναι άνδρας.

Οι βρετανοί ειδικοί επισημαίνουν ότι μάλλον χρειάζεται να αναθεωρηθούν τα διαγνωστικά εργαλεία που αφορούν τις διατροφικές διαταραχές, τα οποία είναι κατά κύριο λόγο βασισμένα σε γυναίκες. Εκτιμάται ότι η αύξηση των διατροφικών διαταραχών στους άνδρες οφείλεται κατά κύριο λόγο στο γεγονός ότι σήμερα η εικόνα του σώματος απασχολεί πολύ περισσότερο τους άνδρες σε σύγκριση με το παρελθόν.