Πριν από πολλά χρόνια, και συγκεκριμένα το 1953, γεννήθηκε στον καμβά μιας γνωστής εικονογράφου εκείνης τη εποχής, της Joyce Brand, ένα κοριτσάκι, το οποίο φορώντας το μαγιό του, παίζει ανέμελα με τον σκύλο του στην παραλία. Κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί πως η συγκεκριμένη εικόνα όχι μόνο θα σημάδευε εκείνη την εποχή, αλλά θα γινόταν και σύμβολο. Ένα σύμβολο που ακόμα και σήμερα θυμίζει την αθωότητα των παιδιών στην καλύτερη εποχή του χρόνου, το καλοκαίρι.



Η 67χρονη ιστορία του Coppertone έχει πολλούς και σημαντικούς σταθμούς. Το 1972 για πρώτη φορά εισάγει στην Αμερική το σύστημα δεικτών SPF, ενώ 5 χρόνια αργότερα οι πρώτοι δείκτες SPF τοποθετούνται στις συσκευασίες των προϊόντων του. Από τότε έχει αποκτήσει φανατικούς καταναλωτές σε όλο τον κόσμο μεταξύ των οποίων κι εμάς τους Έλληνες. (Ποιος δεν έχει αγαπήσει το υπέροχο λάδι καρύδας;)



Σήμερα το Coppertone είναι μια μάρκα με παγκόσμια εμβέλεια: Δραστηριοποιείται σε 44 χώρες σε 5 ηπείρους, είναι το No1 brand αντηλιακών στην Αμερική και το Νο3 παγκοσμίως και απευθύνονται όχι μόνο στους ενήλικες αλλά και στα παιδιά με εξειδικευμένα αντηλιακά.



Tο καινούριο λανσάρισμα του Coppertone είναι το after-sun lotion, που ενυδατώνει ανακουφίζει κι ενισχύει την άμυνα της επιδερμίδας απέναντι στον ήλιο. Η σύνθεσή του έχει πολλά ευεργετικά συστατικά (αντιοξειδωτικά, υαλουρονικό, βιταμίνη Ε, ηλιάνθο) ενώ δεν περιέχει parabens, σιλικόνη, χρώμα και οινόπνευμα.




Με αφορμή αυτό το καινούριο προϊόν, που μπορείτε να το βρείτε παντού –από άκρη σε άκρη στην Ελλάδα- η εταιρεία μάς έστειλε την πολύ ενδιαφέρουσα έκδοση “Vintage Swimwear» της Sarah Kennedy από τον εκδοτικό οίκο Carlton. Είναι η ιστορία του μαγιό από το 1910 μέχρι σήμερα, με σπάνιες φωτογραφίες και σκίτσα. Αξίζει να του ρίξετε μια ματιά, ιδίως αν είστε λάτρεις της μόδας αλλά και της ιστορίας.