Οι γυναίκες που θέλουν να αυξήσουν τις πιθανότητες εγκυμοσύνης καλό είναι να συμπεριλάβουν και την καλή στοματική υγιεινή στη λίστα με τους παράγοντες που θα τις βοηθήσουν να πετύχουν το στόχο τους, η οποία ήδη περιλαμβάνει τη διακοπή του καπνίσματος, της υπερκατανάλωσης αλκοόλ και της αποφυγής της παχυσαρκίας.

Σύμφωνα με μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Δυτικής Αυστραλίας σε 3.500 γυναίκες παρατηρήθηκε ότι η κακή στοματική υγιεινή είναι εξίσου επιβλαβής για τη γονιμότητα με την παχυσαρκία και είναι δυνατό να καθυστερήσει τη σύλληψη σχεδόν κατά δυο μήνες. Οι ερευνητές παρατήρησαν ότι ενώ ο συνήθης μέσος χρόνος σύλληψης για μια γυναίκα είναι οι πέντε μήνες, για τις γυναίκες με ουλίτιδα και ιδιαίτερα με την πιο προχωρημένη μορφή της νόσου (περιοδοντίτιδα) ο χρόνος αυτός αυξανόταν σε εφτά μήνες.

Η περιοδοντική νόσος έχει ήδη συσχετιστεί με την καρδιαγγειακή νόσο, τον διαβήτη τύπου 2, τον κίνδυνο αποβολών και την κακή ποιότητα σπέρματος. Εκτιμάται ότι ένας στους δέκα πάσχει από περιοδοντίτιδα.