Οι γυναίκες που τρώνε με μεγάλη ταχύτητα το φαγητό τους έχουν την τάση να είναι πιο παχουλές σε σύγκριση με εκείνες που μασούν πολλή ώρα την κάθε τους μπουκιά. Αυτό ήταν το συμπέρασμα πρόσφατης έρευνας μέσω ερωτηματολογιών σε 1.600 γυναίκες, 40-50 ετών, στην Νέα Ζηλανδία. Από το σύνολο των γυναικών, το 32% ανέφεραν ότι τρώνε σχετικά γρήγορα, ενώ το 15% πολύ αργά.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες με τον πιο αργό ρυθμό κατανάλωσης του φαγητού τους είχαν και το χαμηλότερο Δείκτη Μάζας Σώματος (πρόκειται για ένα δείκτη που εκτιμά τη σχέση ύψους και βάρους). Με κάθε άνοδο στην κλίμακα της ταχύτητας που είχαν ορίσει οι ειδικοί, ο ΔΜΣ αυξανόταν κατά 2,8%, γεγονός που αντιστοιχεί σε περίπου 3 κιλά.

Η επικεφαλής της έρευνας, δρ. Caroline Horwath, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Otago, δήλωσε ότι περίμενε να διαπιστώσει ότι όσοι τρώνε γρήγορα το φαγητό τους έχουν και περισσότερα περιττά κιλά, δεδομένου ότι προηγούμενες έρευνες από την Ιαπωνία είχαν καταλήξει σε παρόμοιο συμπέρασμα. «Ωστόσο, μας προκάλεσε εντύπωση το πόσο ισχυρός ήταν αυτός ο συσχετισμός – δεν αναμέναμε το φαινόμενο να είναι τόσο έντονο», δήλωσε η ερευνήτρια.