Μουσική
Συναυλία για τα παιδιά
Την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου (στις 21.00), το Ηρώδειο θα φιλοξενήσει μια μεγάλη φιλανθρωπική συναυλία υπό το φως της πανσελήνου, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν στην ένωση «Μαζί για το Παιδί». Ο συνθέτης Σταύρος Ξαρχάκος θα διευθύνει τη 12μελή Κρατική Ορχήστρα Ελληνικής Μουσικής με έργα των Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι και Σταύρου Ξαρχάκου, σε ποίηση των Νίκου Γκάτσου, Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα κ.ά. Τα τραγούδια θα αποδώσουν 3 σπουδαίες ερμηνεύτριες, η Έλλη Πασπαλά, η Mάρθα Φριντζήλα και η Ηρώ Σαΐα.
Info: Προπώληση: «Ticket Services», Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου Δευτ.-Παρ. 10.00-18.00 & Σάββατο 10.00-14.00), τηλ.: 210-72.34.567 με χρέωση πιστωτικής κάρτας (Δευτ.-Παρ. 10.00-18.00 & Σάββατο 10.00-14.00), www.ticketservices.gr (όλο το 24ωρο).

Θανάσης Παπακωνσταντίνου

Με 10 μουσικούς και ανανεωμένο πρόγραμμα, με τραγούδια από τον καινούργιο δίσκο του «Ο Ελάχιστος Εαυτός», όπως και κάποια «παραμελημένα» που… βρίσκουν τη θέση τους, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου σκοπεύει να αποδείξει ότι στη μουσική απόλαυση δεν χωράνε Μνημόνια. Το Σάββατο 10/9 θα βρίσκεται στην Αθήνα (Τεχνόπολη) και την Τετάρτη 14/9 στην Πάτρα (Κάστρο).
Info: Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Γκάζι, ώρα έναρξης: 21.30.
Κάστρο Πάτρας, ώρα έναρξης: 21.30. Τιμή εισιτηρίου: 12ευρώ (προπώληση), 15ευρώ (είσοδος).
Έκθεση

Street art

Η γκαλερί «The Breeder» παρουσιάζει στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Remap 3» την ατομική έκθεση του HOPE, του street artist που έχει ξεχωρίσει από τις επεμβάσεις του στους δρόμους της Αθήνας, με τίτλο «Time will not give me time» στην οδό Γιατράκου 10 (1ος όροφος). Την ημέρα των εγκαινίων θα παρουσιαστεί η performance «RIP», σκοπός της οποίας είναι η ακανόνιστη δραστηριότητα των θεατών, καθώς θα παρακολουθούν μια ιδιότυπη πορεία και μια εγκατάσταση σε εξέλιξη. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 12/9 (17.00-22.00), ενώ η έκθεση θα διαρκέσει από τις 13/9 έως τις 30/10.
Info: «The Breeder», Ιάσωνος 45, Αθήνα, τηλ.: 210-33.17.527, ώρες λειτουργίας: Τετάρτη-Παρασκευή: 17.00-20.30 & Σάββατο-Κυριακή: 12.00-20.30, www.thebreedersystem.com .
Θέατρο

«Το μεγάλο μας τσίρκο»

Η θεατρική ομάδα του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου παρουσιάζει την παράσταση «Το μεγάλο μας τσίρκο» του Ιάκωβου Καμπανέλλη την Παρασκευή 9/9 στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη.
Info: Αμφιθέατρο Μουσείου Μπενάκη, Πειραιώς 138, τηλ.: 210-34.53.111, ώρα έναρξης: 20.30, τιμή εισόδου: 5 ευρώ.
Έρευνα

Πανελλαδική Έρευνα για τη Διατροφή

Το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕ.Π.ΚΑ.) διεξάγει 2 έρευνες: «Διατροφικές συνήθειες καταναλωτών» και «Αγοραστικές συνήθειες καταναλωτών», διερευνώντας κατά πόσον και με ποιον τρόπο έχουν αλλάξει οι συνήθειες αυτές στη χώρα μας. Οι έρευνες αφορούν τα τρόφιμα και τα είδη καθημερινής ανάγκης (είδη καθαρισμού σπιτιού, απορρυπαντικά, είδη προσωπικής υγιεινής) και θα διεξαχθούν μέσω Διαδικτύου (ιστοσελίδα ΚΕ.Π.ΚΑ., λογαριασμό ΚΕ.Π.ΚΑ. σε facebook και twitter), τηλεφωνικών επικοινωνιών, διανομή ερωτηματολογίων σε μαζικούς χώρους (εργασίας, συλλόγους) και με συμπλήρωση των ερωτηματολογίων από όσους επισκέπτονται τα γραφεία του ΚΕ.Π.ΚΑ..
Info: Όσοι θέλετε να συμμετάσχετε στις έρευνες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του ΚΕ.Π.ΚΑ.: www.kepka.org. Στην έρευνα μπορούν να συμμετέχουν όλοι. Ημερομηνία λήξης υποβολής ερωτηματολογίων: 30/09/2011
Θεσσαλονίκη

Τα δώρα του Διονύσου

Το Ελληνικό Υπουργείο Πολιτισμού & Τουρισμού σε συνεργασία με το Ιταλικό Υπουργείο Πολιτισμού και το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης παρουσιάζουν την έκθεση «Το δώρο του Διονύσου. Η μυθολογία του κρασιού στην κεντρική Ιταλία και Βόρεια Ελλάδα». Οι 6 θεματικές ενότητές της και τα αντικείμενα που προέρχονται από τη Μακεδονία και την κεντρική Ιταλία μάς ταξιδεύουν στους αρχαίους δρόμους του κρασιού, παρουσιάζοντας τις πολλαπλές όψεις του Διονύσου, την ιστορία του κρασιού στη Μεσόγειο και το ρόλο του στην οικονομία, τη θρησκεία και τις κοινωνικές εκδηλώσεις.
Info: Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, Mαν. Ανδρόνικου 6, τηλ.: 2310-830.538. Διάρκεια: Έως 30 Σεπτεμβρίου. Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα: 13.30-20.00, Τρίτη-Κυριακή: 8.00-20.00. Είσοδος ελεύθερη.
Βιβλίο

Πείνα για κατανόηση

Ένα βιβλίο εργασίας που βοηθά τα νέα άτομα να κατανοήσουν και να ξεπεράσουν τη νευρογενή ανορεξία,
A. Eivors, S. Nesbitt, Universal Studio Press, 20ευρώ

Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό βιβλίο εργασίας σχεδιασμένο για χρήση σε θεραπευτικά πλαίσια, σε νέα άτομα με νευρογενή ανορεξία. Πλήρως εικονογραφημένο, παρέχει πολλές πρακτικές δραστηριότητες που θα βοηθήσουν το νέο άτομο να σκεφτεί την προσωπική του εμπειρία με τη νευρογενή ανορεξία, να την κατανοήσει σε βάθος και να εμπλακεί στη διαδικασία της ανάρρωσης.

Στείλτε μας τις δικές σας προτάσεις σχετικά με εκδηλώσεις που συμβαίνουν στην πόλη σας με την ένδειξη «Για τις προτάσεις της εβδομάδας», στην ηλεκτρονική διεύθυνση protaseis@vita.gr.