Σε πέντε ή δέκα χρόνια δεν αποκλείεται να έχουμε στη διάθεσή μας ειδικά «κράνη» που θα βελτιώνουν την απόδοση του εγκεφάλου μας σύμφωνα με τους ερευνητές του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Υποστηρίζουν ότι η κατάλληλη δόση ηλεκτρισμού στην σωστή περιοχή του εγκεφάλου και με την κατάλληλη κατεύθυνση μπορεί να «ενεργοποιήσει» τον εγκέφαλο των ασθενών και να τους βοηθήσει να περπατήσουν, να μιλήσουν ή απλά να ντυθούν χωρίς βοήθεια. Μια τέτοια τεχνική θα μπορούσε ακόμη και να βελτιώσει την απόδοση των αθλητών στα σπορ ή των μουσικών π.χ., στο πιάνο.

Η ιδέα της διοχέτευσης ηλεκτρικού ρεύματος στον εγκέφαλο μέσω ηλεκτροδίων τοποθετημένων πάνω από το αριστερό αυτί και το δεξί μάτι, μπορεί να ακούγεται υπερβολική, αλλά έχει ήδη δοκιμαστεί σε υγιείς εθελοντές, καθώς και σε ασθενείς που έχουν υποστεί εγκεφαλικό. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όταν το ρεύμα διοχετευόταν με κατεύθυνση από αριστερά προς τα δεξιά οι εθελοντές που καλούνταν να μάθουν μια αλληλουχία πλήκτρων στον υπολογιστή (σαν μια μελωδία στο πιάνο) τη μάθαιναν γρηγορότερα.

Ωστόσο, διαπιστώθηκε ότι αν η φορά του ρεύματος ήταν αντίστροφή ή το «ηλεκτροσόκ» γινόταν πριν οι εθελοντές ξεκινήσουν να πατούν τα πλήκτρα, τότε η απόδοσή τους γινόταν χειρότερη. Σύμφωνα με την καθηγήτρια Johansen – Berg σε μια δεκαετία δεν αποκλείεται να έχουμε στη διάθεσή μας συσκευές για χρήση στο σπίτι που θα μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά τους ασθενείς με εγκεφαλικό.