Ντυμένος με ένα φανταχτερό μπλε σακάκι, με γυαλιστερά κουμπιά και βάτες ο γελωτοθεραπευτής Jean –Paul Bell παίζει, κάνει αστεία και τραγουδά μελωδίες συνοδεύοντας ο ίδιος τον εαυτό του με το γιουκαλίλι του με σκοπό να κάνει τους γηραιούς ασθενείς που τον παρακολουθούν να γελάσουν.

Ο αυστραλιανός χιουμορίστας αρχικά ήταν γιατρός – κλόουν για άρρωστα παιδιά, τώρα όμως συμμετέχει στο πρόγραμμα Play – Up για γηραιούς ασθενείς.

Επίσης, είναι ο βασικός κλόουν – θεραπευτής στην έρευνα SMILE της Σχολής Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου της Νότιας Ουαλίας που διεξάγεται σε 36 νοσηλευτικές μονάδες με 400 ασθενείς συνολικά. Ο σκοπός της έρευνας είναι να καταδείξει κατά πόσο η γελωτοθεραπεία βοηθά στη βελτίωση της κατάστασης των ανοϊκών ασθενών.

Σύμφωνα με τους ερευνητές οι ασθενείς φαίνονταν λιγότερο ανήσυχοι κατά 20%, ποσοστό που όπως εξηγούν, μπορεί σε πρώτη ανάγνωση να φαίνεται μικρό, ωστόσο είναι το ίδιο που θα επιτύγχαναν οι γιατροί με τη χορήγηση αντιψυχωσικών φαρμάκων. Επιπλέον η έρευνα έδειξε ότι ωφελημένοι δεν ήταν μόνο οι ασθενείς, αλλά και το νοσηλευτικό προσωπικό που ένιωθε ότι συμμετείχε σε ένα πρόγραμμα με ορατά αποτελέσματα για όλους.