Ντυμένος με ένα φανταχτερό μπλε σακάκι, με γυαλιστερά κουμπιά και βάτες ο γελωτοθεραπευτής Jean –Paul Bell παίζει, κάνει αστεία και τραγουδά μελωδίες συνοδεύοντας ο ίδιος τον εαυτό του με το γιουκαλίλι του με σκοπό να κάνει τους γηραιούς ασθενείς που τον παρακολουθούν να γελάσουν.

Ο αυστραλιανός χιουμορίστας αρχικά ήταν γιατρός – κλόουν για άρρωστα παιδιά, τώρα όμως συμμετέχει στο πρόγραμμα Play – Up για γηραιούς ασθενείς.

Επίσης, είναι ο βασικός κλόουν – θεραπευτής στην έρευνα SMILE της Σχολής Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου της Νότιας Ουαλίας που διεξάγεται σε 36 νοσηλευτικές μονάδες με 400 ασθενείς συνολικά. Ο σκοπός της έρευνας είναι να καταδείξει κατά πόσο η γελωτοθεραπεία βοηθά στη βελτίωση της κατάστασης των ανοϊκών ασθενών.

Σύμφωνα με τους ερευνητές οι ασθενείς φαίνονταν λιγότερο ανήσυχοι κατά 20%, ποσοστό που όπως εξηγούν, μπορεί σε πρώτη ανάγνωση να φαίνεται μικρό, ωστόσο είναι το ίδιο που θα επιτύγχαναν οι γιατροί με τη χορήγηση αντιψυχωσικών φαρμάκων. Επιπλέον η έρευνα έδειξε ότι ωφελημένοι δεν ήταν μόνο οι ασθενείς, αλλά και το νοσηλευτικό προσωπικό που ένιωθε ότι συμμετείχε σε ένα πρόγραμμα με ορατά αποτελέσματα για όλους.

Ακολουθήστε το στο Google News
Δείτε επίσης: