Οι γυναίκες μέσης ηλικίας που αθλούνται με μια μέτρια συχνότητα είναι πιο ευτυχισμένες και είναι πιο πιθανό να συνεχίσουν να ασκούνται συγκριτικά με εκείνες που αθλούνται με πιο εντατικό ρυθμό, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Οι ερευνητές από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Penn στην Πενσυλβάνια έβαλαν 255 εθελόντριες 40-60 ετών σε ένα πρόγραμμα είτε μέτριας, είτε έντονης άσκησης (μέχρι εξαντλήσεως) και τις παρακολούθησαν για να καταγράψουν τις αντιδράσεις τους. Συνολικά οι γυναίκες που έκαναν μέτριας έντασης άσκηση είχαν διπλάσιες πιθανότητες να νιώθουν γεμάτες ενεργητικότητα και ήταν σίγουρες ότι θα συνεχίσουν να αθλούνται στο μέλλον, συγκριτικά με εκείνες που ανήκαν στην ομάδα της εντατικής άθλησης. Επίσης είχαν λιγότερα συμπτώματα στεναχώριας και ανησυχίας.

Στης ήπιας έντασης ασκήσεις οι ερευνητές συγκαταλέγουν το ζωηρό περπάτημα και το χορό, την ποδηλασία και την κηπουρική, το βόλεϊ και το αερόμπικ στο νερό. Ο γενικός κανόνας για να οριστεί μια άσκηση ως ήπια είναι ότι κατά τη διάρκειά της μπορεί κανείς να μιλά αλλά όχι και να τραγουδά.