Η χρήση κινητών τηλεφώνων δεν αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου, σύμφωνα με μεγάλη μελέτη 350.000 ατόμων. Τα αποτελέσματα της μελέτης δανών ερευνητών, που ανακοινώθηκαν στο website της «British Medical Journal», συμφωνούν με εκείνα προηγούμενων ερευνών που έχουν φτάσει σε παρόμοια συμπεράσματα.

Οι επιστήμονες από το Ινστιτούτο Επιδημιολογίας του Καρκίνου στην Κοπεγχάγη μελέτησαν ενηλίκους ηλικίας τουλάχιστον 30 ετών που ήταν συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας και συνέκριναν τα ποσοστά εμφάνισης όγκων στον εγκέφαλό τους με εκείνα μη συνδρομητών το χρονικό διάστημα 1990-2007.

Η έρευνα αυτή είναι η δεύτερη που έρχεται κατά κάποιον τρόπο να αντικρούσει την ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας τον Μάιο, σύμφωνα με την οποία η χρήση κινητού πρέπει να καταχωριστεί ως «πιθανώς καρκινογόνα για τον άνθρωπο», στην ίδια κατηγορία με τον μόλυβδο.

Ένα μήνα μετά την εν λόγω ανακοίνωση του ΠΟΥ –που έκανε τον γύρο του κόσμου-, η επιτροπή της Διεθνούς Ένωσης για την Προστασία από τη Μη Ιονίζουσα Ακτινοβολία ανακοίνωσε ότι τα ερευνητικά δεδομένα οδηγούν στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει συσχετισμός μεταξύ της χρήσης κινητών και των όγκων στον εγκέφαλο. Η έρευνα των Δανών είναι η δεύτερη που καταλήγει σε αυτό το συμπέρασμα.

Ακολουθήστε το στο Google News
Δείτε επίσης: