Μια νέα έρευνα υποστηρίζει ότι ίσως στο κοντινό μέλλον να έχουμε στη διάθεσή μας ένα χάπι που θα μας…χορταίνει με αποτέλεσμα να μην επιθυμούμε να φάμε πολύ από τα οποιαδήποτε λαχταριστά εδέσματα, στα οποία αν ήμασταν νηστικοί, δύσκολα θα αντιστεκόμασταν.

Οι ερευνητές από το Imperial College London σε συνεργασία με τη φαρμακευτική εταιρία GlaxoSmithKline πιστεύουν ότι η λύση στο πρόβλημα της παχυσαρκίας μπορεί να έρθει με ένα χάπι που συνδυάζει δυο ορμόνες με ανορεξιογόνο δράση: την PYY και την GLP-1. Τα συγκεκριμένα πεπτίδια εκκρίνονται στον εγκέφαλό μας όταν έχουμε χορτάσει και οι ερευνητές παρατήρησαν σε σχετικές εξετάσεις ότι η εικόνα του εγκεφάλου εκείνων που είχαν λάβει τα συγκεκριμένα πεπτίδια ήταν παρόμοια με την εικόνα εκείνων που ήταν χορτάτοι. Συνεπώς, έφαγαν πολύ λίγο στο γεύμα που ακολούθησε παρότι ήταν νηστικοί.

Οι συγκεκριμένες ορμόνες ξεγελούν τον εγκέφαλο στέλνοντάς του στο σήμα του κορεσμού και σύμφωνα με τον καθηγητή Waljit Dhillo από το Imperial College London «εάν μπορέσουμε να μιμηθούμε αυτή τη δράση σε ένα χάπι που θα λαμβάνεται μια φορά την ημέρα ή την εβδομάδα, μπορεί να αποδειχθεί μια χρήσιμη θεραπεία για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας στο μέλλον.»