Η επιθετικότητα, η αγένεια, η δημόσια κριτική και οι ασυλλόγιστες πράξεις του προϊσταμένου μας επηρεάζουν πολύ περισσότερα από την ημέρα μας στο γραφείο.

Στην πραγματικότητα «χαλούν» και την οικογενειακή μας ζωή σύμφωνα με έρευνα σε 280 πλήρους απασχόλησης εργαζομένους και στους/ στις συντρόφους τους.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Baylor διαπίστωσαν ότι το στρες που προκαλεί ο αγενής και εχθρικός διευθυντής επηρεάζει το σύντροφο του εργαζομένου, τη σχέση του μαζί του και την υπόλοιπη οικογένεια.
Ωστόσο, σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Personnel Psychology, ορισμένοι παράγοντες μπορούν να μειώσουν την ένταση που βιώνει ο εργαζόμενος. Σ’ αυτούς ανήκει η μεγάλη διάρκεια της σχέσης του εργαζόμενου με τον σύντροφό του – όσο περισσότερο καιρό είναι μαζί τόσο λιγότερο επηρεάζεται ο/η σύντροφος από τον εχθρικό διευθυντή. Επίσης, η ύπαρξη παιδιών στην οικογένεια σημαίνει μεγαλύτερη οικογενειακή ευχαρίστηση στον εργαζόμενο και τον βοηθά να ανέχεται καλύτερα το στρες που βιώνει στη δουλειά.