Η κατανάλωση φαγητού «απ’ έξω» δύο φορές την εβδομάδα συσχετίζεται με αύξηση του κινδύνου εμφάνισης διαβήτη και καρδιαγγειακής νόσου, σύμφωνα με νεότερη έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Τασμανίας, καθώς και άλλων δύο επιστημονικών ινστιτούτων της Αυστραλίας, σε 1.896 άνδρες και γυναίκες ηλικίας 26-36 ετών.

Οι ερευνητές παρατήρησαν ότι περίπου το 40% των ανδρών και το 20% των γυναικών καταναλώνουν φαγητό «απ’ έξω» δύο φορές την εβδομάδα ή συχνότερα.

Διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες που κατανάλωναν φαγητό «από έξω» δύο ή περισσότερες φορές την εβδομάδα είχαν σημαντικά υψηλότερα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα τους συγκριτικά με εκείνες που έτρωγαν «απ’ έξω» μία φορά την εβδομάδα ή λιγότερο. Επίσης, είχαν υψηλότερες τιμές ινσουλίνης και παρουσίαζαν μεγαλύτερη αντίσταση στη συγκεκριμένη ορμόνη. Οι άνδρες παρουσίαζαν επίσης αρνητική εικόνα όσον αφορά το σάκχαρό τους, αλλά όχι τόσο βεβαρημένη όσο εκείνη των γυναικών.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «European Journal of Clinical Nutrition».

Δείτε επίσης: