Bazaar

Το τρένο της ζωής

Τις ημέρες των Χριστουγέννων ελάτε στο Χριστουγεννιάτικο Bazaar της οργάνωσης «Μείνε Δυνατός», που ιδρύθηκε για την υποστήριξη τον ατόμων που εμπλέκονται με τον καρκίνο. «Το τρένο της ζωής» θα αναχωρήσει το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου (15.00) από την αίθουσα «Κωνσταντίνος Καβάφης» (Δ7) του πολυχώρου της Τεχνόπολις στο Γκάζι και θα φτάσει στον προορισμό του την παραμονή των Χριστουγέννων. Το Bazaar θα λειτουργεί καθημερινά 10.00-22.00 και στη διάρκειά του, θα μπορείτε να διασκεδάσετε με τις παράλληλες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν. Την έναρξη θα δώσουν ο Πάνος Μουζουράκης και ο Οδυσσέας Τσάκαλος με μια φιλανθρωπική μουσική συναυλία.
Info: http://bestrong.org.gr/el/bestrong/ournews/announcements/?nid=1534.
Εκδηλώσεις

Πανελλαδικό Φεστιβάλ για την «Ημέρα του Μετανάστη»

Στο πλαίσιο υλοποίησης δράσεων για την εφαρμογή των «Κοινών Βασικών αρχών της πολιτικής ένταξης μεταναστών στην Ευρωπαϊκή Ένωση» η M.K.O. PRAKSIS, η Bee Group και ο Δήμος Αθηναίων οργανώνουν μονοήμερο φεστιβάλ στις 18 Δεκεμβρίου σε Θεσσαλονίκη, Βόλο και Αθήνα αντίστοιχα και ταυτόχρονα! Γιατί μπορεί όταν τα χρώματα αναμειγνύονται να φοβίζουν ορισμένους μήπως χαθούν στην πολυχρωμία, τελικά όμως η πανδαισία χρωμάτων δίνει τη δυνατότητα να κάνουμε φίλους και να ενώσουμε τις φωνές μας για ισότητα – αλληλεγγύη – συνύπαρξη.
Info: Κα. Κελεκτσόγλου Φωτεινή, τηλ.: 2310-556.145, 6944-219.963, f.kelektsoglou@praksis.gr ή κα. Κάτση Αντζελίνα, τηλ.: 2310-556.145, 6976-931-123, a.katsi@praksis.gr. Για περισσότερες λεπτομέρεις: www.praksis.gr.
Φεστιβάλ

Φεστιβάλ επιστήμης και τεχνολογίας 2011

Το FEST11 που πραγματοποιείται 15-18 Δεκεμβρίου είναι μια γιορτή επιστήμης και τεχνολογίας με στόχο την εξοικείωση μικρών και μεγάλων με τις έννοιες, τη μεθοδολογία και τα μυστικά της επιστημονικής σκέψης και τις εφαρμογές της έρευνας στην καθημερινή ζωή. Διακεκριμένοι επιστήμονες θα μιλήσουν για τεχνολογίες αιχμής και σύγχρονες ανακαλύψεις και ειδικοί της θα αναδείξουν τα εργαλεία σύνδεσης επιστήμης και κοινωνίας. Το πρόγραμμα είναι ανοικτό στο ευρύ κοινό. Απαιτείται, όμως, δήλωση συμμετοχής στα σεμινάρια (http://www.openscience.gr/fest11), τα εκπαιδευτικά προγράμματα (Άβαξ) και στην παράσταση της Παρασκευής (πρωί). Για το πλήρες πρόγραμμα, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.eie.gr/epistimiskoinonia/openscience-gr-general.html.
Info: Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, Αμφιθέατρο «Λεωνίδας Ζέρβας», Λεωφ. Βασιλέως Κωνσταντίνου 48 (μετρό Ευαγγελισμός). Κρατήσεις: 210-72.73.501 και 516.
Θέατρο

«Ένας Όμηρος»

Στο Θεατρικό Βαγόνι του Τρένου στο Ρουφ παρουσιάζεται το έργο «Ένας Όμηρος» του Brendan Behan, ενός από τους σημαντικούς Ιρλανδούς συγγραφείς του προηγούμενου αιώνα, σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη. Πρόκειται για ένα θεατρικό κείμενο γραμμένο το 1958, επίκαιρο στις μέρες μας, που συμπεριλαμβάνει έναν ικανότατο θίασο δέκα ηθοποιών. Το έργο διαδραματίζεται σε ένα μπορντέλο στο Δουβλίνο, όπου συχνάζουν πρώην επαναστάτες του Ιρλανδικού Δημοκρατικού Στρατού ανάμεσα σε πόρνες, τραβεστί και απόκληρους της κοινωνίας. Σε μια ατμόσφαιρα που αντανακλά την παραμόρφωση της κοινωνίας, ένας νεαρός Άγγλος στρατιώτης κρατείται όμηρος σαν αντίποινα για τη φυλάκιση ενός νεαρού μέλους του IRA, που πρόκειται να απαγχονιστεί. Μέσα σ’ αυτήν την παράδοξη ομήγυρη ξετυλίγεται μία ερωτική ιστορία στον αντίποδα των πολιτικών σκοπιμοτήτων.
Info: Αμαξοστοιχία-Θέατρο «Το Τρένο στο Ρουφ», σιδηροδρομικός σταθμός Ρουφ, Λ. Κωνσταντινουπόλεως. Τηλ.: 210-52.98.922, 6937-60.49.88, http://totrenostorouf.gr. Εισιτήρια: 22Ε, 15Ε (φοιτητικό), 15Ε (γενική είσοδος κάθε Τετάρτη). Παραστάσεις: Τετάρτη-Σάββατο 21.00, Κυριακή 19.00.
Παιδί

«Παιδιά: Ρωτήστε τους νευροεπιστήμονες!»

Το Ίδρυμα Ευγενίδου, η Ελληνική Εταιρεία για τις Νευροεπιστήμες και η Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων προσκαλούν τους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, να στείλουν μία ερώτηση σχετική με τις νευροεπιστήμες. Από τις ερωτήσεις θα επιλεγούν 10 και οι μαθητές που τις έχουν υποβάλει θα προσκληθούν σε ειδική εκδήλωση. Σε περίπτωση που ο επιλεγμένος μαθητής κατοικεί εκτός Αθηνών, θα καλυφθούν τα έξοδα μετάβασης, διαμονής και επιστροφής αυτού και ενός συνοδού γονέα την ημέρα της εκδήλωσης.
Info: Στείλτε τις ερωτήσεις σας στο info@hsfn.gr μαζί με τα στοιχεία επικοινωνίας σας. Καταληκτική ημερομηνία για την αποστολή ερωτήσεων είναι η 20ή Ιανουαρίου 2012.

Δωρεάν χριστουγεννιάτικα εκπαιδευτικά προγράμματα

Φέτος ο πρώτος άγιος της χρονιάς θα χρειαστεί βοήθεια για τις προγραμματισμένες του επισκέψεις στο Κεντρικό Κτήριο του Μουσείου Μπενάκη, την Κυριακή 18 (11.00-14.00) και την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου (17.00-20.00). Οι συνεργάτες του θα αναλάβουν να ερευνήσουν το Μουσείο, να εντοπίσουν στις συλλογές του όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά που περιμένουν τον Άη Βασίλη και να πραγματοποιήσουν τις επιθυμίες τους. Απαραίτητα προσόντα: Ερευνητικό πνεύμα, ικανότητα συνεργασίας, δημιουργικότητα, γιορτινή διάθεση. Είσοδος ελεύθερη για όλους τους συνεργάτες. Ο σάκος του Άη Βασίλη θα περιμένει, μαζί με τις ευχές σας, βιβλία και γραφική ύλη για τα παιδιά που τα έχουν ανάγκη.
Info: Μουσείο Μπενάκη, Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων. Τηλ.: 210-36.71.067-70 (καθημερινά 10.00-13.00, εκτός Σαββάτου και Κυριακής).
Θεσσαλονίκη

Χριστουγεννιάτικη γιορτή

Η Alzheimer Ελλάς σας προσκαλεί στην Χριστουγεννιάτικη γιορτή που διοργανώνει την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου, ώρα 18.00, στην αίθουσα Αλέξανδρος (Εθνικής Αμύνης 1 – έναντι Κρατικού Θεάτρου Β. Ελλάδος). Η γιορτή θα περιλαμβάνει ομιλία, χριστουγεννιάτικη θεατρική παράσταση και κεράσματα.
Info: Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer & Συγγενών Διαταραχών, Πέτρου Συνδίκα 13, Θεσσαλονίκη. Τηλ.: 2310-810.411, www.alzheimer-hellas.gr.
Βιβλίο

FENG SHUI, ημερολόγιο 2012, τυχερά σύμβολα, Εκδόσεις Μύρτος, 12Ε

Αυτές τις μέρες όλοι χρειαζόμαστε λίγη τύχη! Γι’ αυτό και σας προτείνουμε το ημερολόγιο του Fengh Shui στις σελίδες του οποίου θα βρείτε τα σύμβολα εκείνα που σύμφωνα πάντα με τις αρχές αυτής της ανατολίτικης μεθόδου, μπορούν να σας βοηθήσουν να φέρετε αρμονία, τύχη, δύναμη, μακροβιότητα, πλούτο, προστασία και ισορροπία στο σπίτι και τη δουλειά, καθώς και να βελτιώσετε την ποιότητα της ζωής σας. Ελπίζουμε να… πιάσει!

Στείλτε μας τις δικές σας προτάσεις σχετικά με εκδηλώσεις που συμβαίνουν στην πόλη σας με την ένδειξη «Για τις προτάσεις της εβδομάδας», στην ηλεκτρονική διεύθυνση protaseis@vita.gr.