ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΣΜΟΣ «Δεν μπορώ να πω ότι έχω κάποια ιδιαίτερη εξάρτηση από το φαγητό. Αν και τη γλιτώνω όμως από τα γλυκά, μιας και δεν μου αρέσουν πολύ, νομίζω ότι είμαι κάπως επιρρεπής στα τυριά και στα αλλαντικά. Ευτυχώς μου αρκεί μικρή ποσότητα. Ακόμα και με μια μπουκιά, ικανοποιώ τις ανάγκες μου!»

ΤΙ ΜΕ ΕΝΘΟΥΣΙΑΖΕΙ «Τα παιδιά μου, η δουλειά μου, η μουσική, μια καλή ταινία ή μια παράσταση που θα με κάνει να νιώσω πράγματα, οι ευχάριστες μυρωδιές (κυρίως από κεριά, τα οποία αγοράζω αρκετά συχνά), οι δικοί μου άνθρωποι, οι φίλοι, οι χαρούμενοι και θετικοί άνθρωποι.»

ΤΙ ΜΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΒΑΡΙΕΜΑΙ «Είμαι άνθρωπος των αλλαγών και δεν μου αρέσει η στασιμότητα, με κουράζει. Με ενοχλεί η πολυλογία, βαριέμαι πολύ το κομμωτήριο -που ως γυναίκα επισκέπτομαι πού και πού για τα βασικά και μετράω την ώρα για να φύγω-, μου προκαλούν πλήξη οι ατελείωτες ώρες στην παραλία το καλοκαίρι. Όπως και να ’χει, δεν κάθομαι σε ησυχία σχεδόν ποτέ. Είμαι συνέχεια σε κίνηση και λειτουργώ καλύτερα όταν έχω πολλά να κάνω, παρά όταν είμαι πολύ χαλαρή.»

Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΠΟΥ ΦΟΒΑΜΑΙ «Κάποτε ήταν ο οδοντίατρος, ίσως γιατί είχα ταλαιπωρηθεί πολύ μέχρι να βρω τον τέλειο γιατρό. Τώρα χαίρομαι να πηγαίνω, δεν πονάω, είμαι χαλαρή και ήσυχη.»

ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙ FIT «Προσέχω τη διατροφή μου, χωρίς όμως να κάνω υπερβολές. Έτσι κι αλλιώς, για μένα είναι τρόπος ζωής η σωστή και ισορροπημένη διατροφή. Αποφεύγω τα τηγανητά και δεν μου αρέσουν τα γλυκά. Από τις υπόλοιπες τροφές, τρώω τα πάντα -λίγο απ’ όλα- χωρίς να στερούμαι. Γυμνάζομαι, αν και όχι τόσο πολύ πια, κάνοντας γιόγκα και περπατώντας πάρα πολύ.»

Η ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΕ ΧΑΛΑΡΩΝΕΙ «Ένα ποτήρι κρασί, ωραία μουσική, τζάκι και σκοτάδι. Συνήθως, στα ρεπό από το θέατρο, αφού βάλω τα παιδιά για ύπνο, φτιάχνω ένα τέτοιο σκηνικό στο σαλόνι. Είναι η ώρα που μπορώ να χαλαρώσω και να ηρεμήσω από την τρέλα -με την καλή έννοια- όλης της μέρας.»

ΤΙ ΚΑΝΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ «Ανακυκλώνω, δεν αφήνω ηλεκτρικές συσκευές ανάμμενες στο σπίτι, δεν σπαταλάω αλόγιστα το νερό και φυσικά έχω βάλει και τα παιδιά μου στο παιχνίδι, για να μάθουν από τώρα να αγαπούν και να φροντίζουν το περιβάλλον, έτσι ώστε να τους γίνει τρόπος ζωής.»

ΥΓΙΕΙΝΗ ΣΥΝΗΘΕΙΑ «Το μαγείρεμα στο σπίτι αντί για το φαγητό έξω. Θέλω να μαγειρεύω εγώ, ώστε να ξέρω ακριβώς τι τρώμε και να φροντίζω ώστε τα φαγητά να είναι όσο πιο υγιεινά και θρεπτικά γίνεται, κυρίως σε ό,τι έχει να κάνει με το φαγητό των παιδιών.»

ΣΥΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΙΔΑΝΙΚΗΣ ΣΧΕΣΗΣ «Σε κάθε σχέση -ερωτική, φιλική ή επαγγελματική- νομίζω ότι το βασικότερο συστατικό της επιτυχίας είναι ο σεβασμός. Ο σεβασμός στον άλλον, στην προσωπικότητά του, στη διαφορετικότητά του. Πιστεύω ότι αν το κατακτήσουμε αυτό, τότε φτιάχνουμε τις κατάλληλες βάσεις για μια υγιή σχέση σε όλα τα επίπεδα.»

ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ «Αποτελούν πλέον βασικό κομμάτι στη ζωή μου. Και λέω “πλέον”, γιατί η αλήθεια είναι ότι άργησα να καταλάβω πόσο σημαντικοί είναι οι φίλοι στη ζωή μας. Ίσως επειδή πιο μικρή είχα πληγωθεί και προδοθεί από φίλους. Όταν όμως κατάλαβα τι έκανα εγώ λάθος και άφησα πάλι τον εαυτό μου να ανοιχτεί στη φιλία, ανακάλυψα πως είναι υπέροχο να έχεις στη ζωή ανθρώπους με τους οποίους μπορείς να μοιράζεσαι πράγματα. Η φιλία, όπως κάθε σχέση, θέλει δουλειά. Σε επιβραβεύει όμως με τον καλύτερο τρόπο.»

Η ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ «Καλό είναι όλοι μας να προσπαθούμε να γινόμαστε καλύτεροι άνθρωποι και να μελετάμε τον εαυτό μας και τις συμπεριφορές μας με όποιον τρόπο νομίζει ο καθένας καλύτερο. Η ψυχοθεραπεία είναι ένας από αυτούς.»

ΠΩΣ ΚΑΚΟΜΑΘΑΙΝΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ «Προσπαθώ να βρίσκω καθημερινά λίγο χρόνο, έστω και μία ώρα, το βράδυ, μετά την παράσταση, για να δω τους φίλους μου. Και επειδή γενικά κοιμάμαι λίγο, φροντίζω έστω μία φορά στις 15 μέρες να κοιμάμαι καλά. Αυτό με κρατάει για τις επόμενες 15 μέρες!»

ΠΙΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ «Οποιαδήποτε έχει θάλασσα. Μου αρέσει να οδηγώ με τις ώρες, να βλέπω τη θάλασσα και να ακούω δυνατά μουσική μέσα στο αυτοκίνητο.»

ΙΔΑΝΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ «Εξαρτάται. Αν πρόκειται για διακοπές με τα παιδιά, ιδανικό είναι να είμαι σε ένα μέρος που θα είναι κατάλληλο γι’ αυτά. Που θα έχουν πράγματα να κάνουν, που δεν θα χρειάζεται το αυτοκίνητο και θα μπορούν να… λυσσάνε, χωρίς τέλος! Ειδικά το καλοκαίρι, προτιμώ ένα μέρος με θάλασσα σε απόσταση αναπνοής. Όλη μέρα στο νερό και το απόγευμα περίπατοι, παιδική χαρά… Αν πρόκειται για διακοπές χωρίς τα παιδιά -πράγμα σπάνιο-, η ηρεμία, η απόλυτη ξεκούραση, ο πολύς ύπνος και η καλή παρέα είναι τα απαραίτητα συστατικά.»