Τα παιδιά που αθλούνται τείνουν να αποδίδουν καλύτερα και στα μαθήματά τους, σύμφωνα με τα στοιχεία πρόσφατης διεθνούς έρευνας. Οι ερευνητές εξηγούν ότι με τον όρο άσκηση εννοείται οτιδήποτε θέτει το σώμα του παιδιού σε κίνηση, π.χ. το να πηγαίνουν με τα πόδια στο σχολείο, η ώρα της γυμναστικής στο πλαίσιο του σχολικού προγράμματος ή η ενασχόληση με σπορ.

Όπως εξήγησε η Amika Singh από το VU University Medical Center του Άμστερνταμ, που συμμετείχε στη μελέτη, το μήνυμα της έρευνας «θα μπορούσε να είναι να πηγαίνουμε με το ποδήλατο στο σχολείο ή να κάνουμε οποιοδήποτε είδος φυσικής δραστηριότητας μπορούμε να σκεφτούμε».

Στο πλαίσιο της μελέτης διαπιστώθηκε ότι οι μαθητές με τα υψηλότερα ποσοστά άθλησης είχαν καλύτερη απόδοση στα μαθήματά τους. Επίσης, παρατηρήθηκε ότι οι μαθητές που αύξησαν τον χρόνο της ενασχόλησής τους με φυσικές δραστηριότητες βελτίωσαν και τις σχολικές επιδόσεις τους.

Μάλιστα, σε μια αμερικανική έρευνα σε μαθητές των πρώτων τάξεων του δημοτικού, διαπιστώθηκε ότι τα παιδιά που αύξησαν κατά 90 λεπτά την εβδομάδα τη φυσική τους δραστηριότητα απέδωσαν καλύτερα σε τεστ ανάγνωσης και αριθμητικής, ενώ παράλληλα πήραν λιγότερο βάρος μέσα στα επόμενα 3 χρόνια συγκριτικά με εκείνα που δεν αύξησαν τον χρόνο της άθλησής τους.

Τα στοιχεία της έρευνας δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό «Archives of Pediatrics & Adolescent Medicine».

Ακολουθήστε το στο Google News
Δείτε επίσης: