Καλησπέρα, τον 3ο του 2004 είχα έντονους πονοκεφάλους που με πιάνανε σαν μέγγενη-σφίξιμο σε όλο το κεφάλι και απευθύνθηκα σε νευρολόγο και μου σύστησε mri εγκεφάλου που ανέδειξε δύο στικτές εστίες παθολογικού μαγνητικού σήματος 8 χιλ. παρά το μετωπιαίο κέρας δεξιά πλάγια της κοιλίας και η άλλη στην υποφλοιώδη λευκή ουσία του δεξιού μετωπιαίου λοβού και τον 7ο του 2004 αναγνωρίζονται άλλες δύο νέες στικτές εστίες ολίγων χιλιοστών έκαστη, στη λευκή ουσία του δεξιού ημισφαιρίου στα όρια του μετωπιαίου με τον σύστοιχο βρεγματικό λοβό. Τα συμπτώματα επιμένανε χωρίς κάποιος να μου λέει τί συμβαίνει και με καθημερινά παυσίπονα που στο τέλος δεν μου κάνανε τίποτα και ο πονοκέφαλος να ξεκινάει από το πρωί και να χειροτερεύει τις απογευματινές ώρες. Το 2006 λέγανε με νέα mri ότι δεν είχαν απεικονιστική επιβάρυνση και λέγανε μήπως πρέπει να λάβουμε στην διάγνωση την περίπτωση αγγειίτιδας ή σκλήρυνση κατά πλάκας, μέχρι που μπήκα στο νοσοκομείο για παρακέντηση και τότε είχε βγει όλος ο έλεγχος αρνητικός εκτός από μια εξέταση asto 266 και αποδόθηκαν οι εστίες σε κεφαλαλγία τάσεως ή πιθανόν ισχαιμική βλάβη χωρίς κανείς να μου απαντάει σίγουρα. Όλα αυτά με είχαν κουράσει και τα είχα παρατήσει να ψάχνω αν έχουν βγει καινούργιες εστίες, μέχρι το 2009 που μουδιάσανε και τα δύο μου χέρια και κάνοντας ηλεκτρομυογράφημα έδειξε ήπιο καρπιαίο σωλήνα και χειρούργησα και τα δύο χέρια. Για λίγο διάστημα είχα ηρεμήσει από τα μουδιάσματα μέχρι που αρχίσανε ξανά και δεν ήξερα τι συμβαίνει. Έχασα σε έ …
Αγαπητή Στέλλα,
έχεις δίκιο να έχεις κουραστεί και απογοητευτεί από τους συνεχείς ελέγχους χωρίς να μπαίνει μια σαφής διάγνωση, αλλά στην ιατρική υπάρχουν περιπτώσεις στο όριο φυσιολογικού με παθολογικό, στις οποίες μπορεί να απαιτείται αρκετός χρόνος μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση. Υπάρχουν αρκετές αιτίες για τις οποίες μπορεί κάποιος να παρουσιάζει στικτές εστίες στον εγκέφαλό του αν κάνει μαγνητική τομογραφία, όπως οι ισχαιμικές βλάβες και τα απομυελινωτικά νοσήματα, στα οποία ανήκει η σκλήρυνση κατά πλάκας. Σίγουρα χρειάζεται πολλή προσοχή, λεπτομερής κλινική εξέταση και συνεκτίμηση και άλλων παραγόντων για να καταλήξει κάποιος σε μια βέβαιη διάγνωση, όπως η ηλικία, το κάπνισμα, το οικογενειακό ιστορικό, η συνύπαρξη αρτηριακής υπέρτασης, σακχαρώδη διαβήτη κλπ. Ο έλεγχος και άλλων περιοχών του κεντρικού νευρικού συστήματος, όπως του αυχένα, μπορεί στην περίπτωσή σου να φανεί χρήσιμος και επίσης η ορθή αξιολόγηση των αποτελεσμάτων της οσφυονωτιαίας παρακέντησης. Όποια και να είναι η τελική διάγνωση ωστόσο, να θυμάσαι ότι σήμερα υπάρχουν πολύ καλές θεραπείες που μπορούν να αντιμετωπίσουν τέτοια προβλήματα αποτελεσματικά σε βάθος χρόνου.
Καλησπέρα, τον 3ο του 2004 είχα έντονους πονοκεφάλους που με πιάνανε σαν μέγγενη-σφίξιμο σε όλο το κεφάλι και απευθύνθηκα σε νευρολόγο και μ…
Καλησπέρα, τον 3ο του 2004 είχα έντονους πονοκεφάλους που με πιάνανε σαν μέγγενη-σφίξιμο σε όλο το κεφάλι και απευθύνθηκα σε νευρολόγο και μου σύστησε mri εγκεφάλου που ανέδειξε δύο στικτές εστίες παθολογικού μαγνητικού σήματος 8 χιλ. παρά το μετωπιαίο κέρας δεξιά πλάγια της κοιλίας και η άλλη στην υποφλοιώδη λευκή ουσία του δεξιού μετωπιαίου λοβού […]