Οι νέες μητέρες ίσως θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι τα μωρά που θηλάζουν τείνουν να κλαίνε περισσότερο, υποστηρίζουν οι βρετανοί ειδικοί του «Medical Research Council». Σε έρευνα που διεξήγαγαν ζήτησαν από 300 μητέρες να παρακολουθήσουν τη συμπεριφορά του μωρού τους, ενώ παράλληλα δήλωσαν αν το τάιζαν με γάλα από μπουκάλι ή το θήλαζαν.

Συνολικά 137 παιδιά θήλαζαν αποκλειστικά, 88 έπιναν μόνο έτοιμο γάλα και 91 τρέφονταν με συνδυασμό μητρικού και έτοιμου γάλακτος. Τα μωρά που θήλαζαν χαρακτηρίζονταν πιο θερμόαιμα όσον αφορά το ταμπεραμέντο τους και έτειναν να κλαίνε περισσότερο.

Ωστόσο, οι νέες μητέρες, υποστηρίζουν οι ειδικοί, δεν θα έπρεπε να εγκαταλείψουν τον θηλασμό με το επιχείρημα ότι το «γάλα μου δεν φτάνει για το μωρό» βασιζόμενες στο συχνό κλάμα του μωρού. Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι το κλάμα δεν αποτελεί απαραιτήτως ένδειξη ότι το μωρό πεινάει. Μπορεί να σημαίνει ότι είναι κουρασμένο ή θέλει αγκαλιά. Από την άλλη μεριά, η μεγαλύτερη ηρεμία των μωρών που τρέφονται με έτοιμο γάλα ενδεχομένως να οφείλεται στο γεγονός ότι υπερτρέφονται. Το περισσότερο γάλα μπορεί να λειτουργεί παρηγορητικά, κρατώντας τα ήρεμα για περισσότερη ώρα.