Γεια σας, είμαι 23 χρονών, είχα μια συνεχή καταρροή με αποτέλεσμα να πάω σε αλλεργιολόγο, διαπίστωσα πως είμαι αλλεργικός στη σκόνη και τυχαίνει τώρα να είμαι εξωτερικό και μόνος. Όπως καταλαβαίνετε άρχισε να με ενοχλεί και πάλι, καμία συμβουλή εκτός της καθαριότητας, χάπια μήπως; Βαρέθηκα να κουβαλάω χαρτομάντιλα.
Γιάννης

Γιάννη, φαντάζομαι ότι ο αλλεργιολόγος, που είχε διαγνώσει την αλλεργία στην σκόνη του σπιτιού, θα σου είχε μιλήσει και για απευαισθητοποίηση. Μακροχρόνια θεραπεία, αλλά η μοναδική που αντιστρέφει την αιτία (τον μηχανισμό που προκαλεί την αλλεργία σου). Δεν γνωρίζω υπό ποίες συνθήκες ιατρικής ασφάλισης βρίσκεσαι στο εξωτερικό και που. Αν δεν έχεις κάποια ουσιαστική κάλυψη (εκεί που είσαι ή έστω εδώ στη Ελλάδα, αν είσαι ακόμη μεταπτυχιακός φοιτητής. Γιατί υπάρχει τρόπος να στα στείλουν στο εξωτερικό) αυτή η προοπτική αποκλείεται λόγω κόστους και του μακροχρόνιου της θεραπείας αυτής. Εφ’ όσον δεν συμπαθείς τα χαπάκια και τα χαρτομάντιλα (και δικαίως αισθάνεσαι έτσι), καλό θα ήταν να αναζητήσεις τοπικά φάρμακα (σε μορφή ρινικού νεφελώματος ή σπρέι). Υπάρχουν στην αγορά και τροποποιημένες κορτιζόνες (απόλυτα ασφαλείς για τοπική χρήση, ακόμη και μακροχρόνια, Fluticasone, Mometazone, Budesonide κ.α. ) και ένα αντιισταμινικό (Αzalastine είναι το χημικό όνομα), που και τα δύο χορηγούνται κατ’ ευθείαν στη μύτη σε ψεκασμούς πρωί και βράδυ το μέγιστο.
ΠΡΟΣΟΧΗ, μη χρησιμοποιήσεις τοπικά αποσυμφορητικά, μόνα τους ή σε συνδυασμό με κορτιζόνη, γιατί η χρόνια χρήση τους οδηγεί σε χειρότερη ρινίτιδα, την φαρμακευτική ρινίτιδα.