Πρόσφατα ενημερώθηκα για ένα μεγάλο επίτευγμα στον καλλυντικό τομέα. Αλλά πριν σας εξηγήσω τι είναι αυτό, θα σας κάνω μια μικρή εισαγωγή: Σύμφωνα με το ΜΙΤ (Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης), είναι μία από τις 10 επιστήμες που θα αλλάξουν την ιατρική του μέλλοντος. Η γλυκοβιολογία έχει ιστορία μόλις 100 χρόνων, ωστόσο έχει αποσπάσει 7 βραβεία Νόμπελ. Το αντικείμενο της γλυκοβιολογίας στηρίζεται στις γλυκάνες.



Οι γλυκάνες είναι σάκχαρα που βρίσκονται στην επιφάνεια των κυττάρων και παίζουν σημαντικό ρόλο κατά της αντιγήρανσης. Χαρακτηρίζονται ως τα «κυτταρικά κλειδιά της νεότητας» και ευθύνονται για την καλή επικοινωνία μεταξύ των κυττάρων, για το μεταβολισμό τους και την υγιή δομή τους. Όμως όσο περνούν τα χρόνια, οι γλυκάνες μειώνονται και η διαδικασία της γήρανσης επιταχύνεται.



Έτσι πριν από λίγες μέρες, βρέθηκα σε ένα πολύ σημαντικό λανσάρισμα για τον κόσμο της κοσμετολογίας. Ο οίκος YSL δημιούργησε την πρώτη, καινοτομική σειρά περιποίησης προσώπου με γλυκάνες, η οποία μειώνει αισθητά τις ρυτίδες, κάνει την επιδερμίδας πιο φωτεινή και πιο πυκνή.



Η σειρά Forever Youth Liberator είναι εμπλουτισμένη με το αποκλειστικό σύμπλεγμα 3 γλυκανών Glycanactif. Αποτελείται από έναν αφρό καθαρισμού, κρέμα προσώπου σε 3 διαφορετικές υφές (ανάλογα με τον τύπο δέρματος), κρέμα ματιών και ορό (serum).



Ο ορός είναι κατοχυρωμένος με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας και έχει την υψηλότερη συγκέντρωση σε Glycanactif. Τα αποτελέσματά του είναι θεαματικά. Σύμφωνα με έρευνα, 2 στις 3 γυναίκες αποφάσισαν να αλλάξουν το συνηθισμένο τους ορό με αυτόν. Τον λόγο θα τον διαπιστώσετε κι εσείς όταν τον δοκιμάσετε.

  • Η νεότητα είναι στάση ζωής που δεν μπορεί να υποστηριχτεί χωρίς τη βοήθεια της επιστήμης.
By Yves Saint Laurent