Αντίθετα, από την ευρέως διαδεδομένη άποψη ότι με την πάροδο της ηλικίας η ποιότητα του ύπνου χειροτερεύει, φαίνεται ότι τελικά αυτό που ισχύει είναι το αντίθετο, υποστηρίζουν αμερικανοί ερευνητές.

Σύμφωνα με τηλεφωνική έρευνα σε περισσότερους από 150.000 ενήλικες, όσο μεγαλώνουμε κοιμόμαστε καλύτερα, με εξαίρεση την περίοδο κοντά στα 40 όπου όντως τα πράγματα χειροτερεύουν και οι συμμετέχοντες ανέφεραν ότι έχουν κακή ποιότητα ύπνου. Πάντως οι 80χρονοι αναφέρουν ότι έχουν την καλύτερη ποιότητα ύπνου από όλους.

Οι ερευνητές εστίασαν στα παράπονα των συμμετεχόντων όσον αφορά την ποιότητα του ύπνου και διαπίστωσαν ότι τα παράπονα μειώνονταν με την ηλικία. Ο μικρότερος αριθμός παραπόνων σημειώθηκε στους άνω των 70 ετών. Το ενδιαφέρον είναι ότι ο αρχικός σκοπός της έρευνας ήταν να αποδείξει το ακριβώς αντίθετο, ότι δηλαδή η ποιότητα του ύπνου χειροτερεύει με την ηλικία.

Η έρευνα διεξήχθη από το Κέντρο Ύπνου και Κιρκαδιανής Νευροβιολογίας του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια και δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Sleep.