Κι έτσι ξαφνικά, μια ωραία πρωϊα, η περιοχή του λαιμού και των βλεφάρων μου άρχισε να με ενοχλεί. Και όταν μιλάω για ενόχληση, εννοώ έντονη φαγούρα, κοκκινίλα και μετά από λίγες μέρες ήπιο ξεφλούδισμα. Εννοείται ότι έκλεισα ραντεβού στον δερματολόγο αμέσως. «Μην ανησυχείτε», μου είπε, «κάτι σας πείραξε». «Μα δεν είχα ποτέ αλλεργίες» διαμαρτυρήθηκα. «Απλά, το ανοσοποιητικό σας σύστημα αντέδρασε σε μια αβλαβή ουσία του περιβάλλοντος, που υπό άλλες συνθήκες δε θα σας πείραζε». Μάλιστα. Μου έγραψε μια συνταγή, ήτοι ένα ήπιο καθαριστικό και μία ενυδατική, την Toleriane Ultra, της La Roche Posay, και αποχαιρετιστήκαμε.



Σπίτι το έψαξα λιγάκι το θέμα, προκειμένου να ενημερωθώ και να γράψω ένα θέμα στο Vita και βρήκα τα εξής:
* Οι αλλεργικές εκδηλώσεις έχουν αυξηθεί κατά 50% τα τελευταία 30 χρόνια.

* Οι αλλεργίες βρίσκονται στην 4η θέση παγκοσμίως με τις πιο διαδεδομένες χρόνιες παθήσεις.

* 1 στους 3 Ελληνες θα αναπτύξει κάποιου είδους αλλεργία στη διάρκεια της ζωής του (άρα αν έχετε πάθει κάτι παρόμοιο, μην ανησυχείτε).

* Το δέρμα μπορεί να διαταραχθεί από: α) Ρύπους ή ερεθιστικές ουσίες β) από σκληρά σαπούνια που αλλοιώνουν το ph γ) από τη μειωμένη ή λανθασμένη χρήση καλλυντικών (περιποίησης ή καθαρισμού).



Ιδού η Toleriane Ultra με τριπλή καινοτομική σύνθεση με ελάχιστα δραστικά συστατικά, απαλλαγμένη από πιθανούς ερεθιστικούς και αλλεργιογόνους παράγοντες. Το μεγάλο της πλεονέκτημα είναι ότι περιέχει Neurosensine (ισχυρό καταπραϋντικό συστατικό) και το ιαματικό νερό της La Roche-Posay.

Υ.Γ. Στο μεταξύ, εσείς μην ξεχνάτε να μπαίνετε στο site του www.vita.gr για να συμμετάσχετε στο διαγωνισμό με υπέροχα δώρα.