Οι γυναίκες που έχουν διαγνωσθεί με καρκίνο του μαστού έχουν περισσότερες πιθανότητες να επιβιώσουν εάν τρώνε συστηματικά κραμβοειδή λαχανικά όπως μπρόκολο και κουνουπίδι, λάχανο, καθώς και πράσινες σαλάτες, υποστηρίζει νέα έρευνα.

Σύμφωνα με τους ερευνητές που παρακολούθησαν 5.000 γυναίκες από την Κίνα που είχαν διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού μεταξύ του 2002 και του 2006, οι οποίες συμμετείχαν στην Shanghai Breast Cancer Survival Study, παρατηρήθηκε ότι όσο περισσότερα από τα παραπάνω λαχανικά κατανάλωνε μια γυναίκα κατά τη διάρκεια των πρώτων τριών ετών μετά την διάγνωση της νόσου, τόσο μειώνονταν οι πιθανότητες θανάτου. Όσο αυξανόταν η κατανάλωση οι πιθανότητες θανάτου από καρκίνο του μαστού μειώνονταν κατά 22% έως και κατά 62%, ενώ οι πιθανότητες θανάτου από κάθε αιτία μειώνονταν κατά 27% έως και κατά 62%. Παρατηρήθηκε επίσης μείωση στις υποτροπές της νόσου κατά 21% έως και κατά 35%.

Επικεφαλής της έρευνας ήταν η Dr Sara Nechuta από το Πανεπιστήμιο του Nashville στις ΗΠΑ. Η έρευνα παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Έρευνας για την Αντικαρκινική Έρευνα στο Σικάγο των Η.Π.Α.