Πρόσφατη έρευνα σε 281 μητέρες και τα παιδιά τους έδειξε ότι οι μητέρες των υπέρβαρων παιδιών συχνά δεν έχουν ακριβή αντίληψη του πραγματικού βάρους των παιδιών τους. Οι ερευνητές από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Maryland διαπίστωσαν ότι οι μητέρες των παχουλών μωρών ήταν κατά 88% λιγότερο πιθανό να αντιληφθούν με ακρίβεια το πραγματικό μέγεθος του παιδιού τους.

Συνολικά το 70% των μαμάδων δεν κατάφεραν να εκτιμήσουν με ακρίβεια το μέγεθος του παιδιού τους. Ο μέσος όρος ηλικίας των παιδιών που συμμετείχαν στην έρευνα ήταν 20,2 μηνών, ενώ η ηλικία των μητέρων ήταν από 18 έως 46 ετών.

Επιπλέον, το 71,5% των γυναικών δήλωσαν ικανοποιημένες με το βάρος του παιδιού τους. Το μεγαλύτερο ποσοστό των ικανοποιημένων μαμάδων είχαν παιδιά φυσιολογικού βάρους ή υπέρβαρα. Οι μητέρες των πολύ αδύνατων μωρών ήταν λιγότερο πιθανό να είναι ικανοποιημένες με το βάρος των παιδιών τους.

Συμπερασματικά οι ερευνητές δηλώνουν ότι η πλειοψηφία των γυναικών ήταν ικανοποιημένες με το βάρος του παιδιού τους, ωστόσο δεν είχαν σωστή αντίληψη του πραγματικού μεγέθους του παιδιού τους.

Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Archives of Pediatrics & Adolescent Medicine.