Υγεία

Δωρεάν εξετάσεις

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Μητέρας (Κυριακή 13 Μαΐου), το Νοσοκομείο ΜΗΤΕΡΑ προσφέρει σε όλες τις γυναίκες που θα το επισκεφτούν 9.00 – 17.00, δωρεάν εξετάσεις για τις ανάγκες κάθε ηλικίας, καθώς και δωρεάν κάρτα μέλους με δυνατότητα επιλογής μιας υπηρεσίας (λιπομέτρηση ή laser Αποτρίχωση ή αξιολόγηση προσώπου ή πίλινγκ προσώπου/ οξέα φρούτα) στο νέο Τμήμα Αισθητικής Δερματολογίας-Αντιγήρανσης.
Info: «ΜΗΤΕΡΑ», Ερυθρού Σταυρού 6, Μαρούσι, Τηλ.: 210-68.69.000, www.mitera.gr.

Δωρεάν τεστ ΠΑΠ

Μια ξεχωριστή γιορτή διοργανώνει ο Όμιλος ΙΑΣΩ με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας, το Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 Μαΐου (10:00 -17:00), προσφέροντας δωρεάν τεστ ΠΑΠ, ψηλάφηση και υπέρηχο μαστών σε όλες τις γυναίκες που θα προσέλθουν στη γιορτή του ΙΑΣΩ. Επιπλέον, η κάθε γυναίκα που θα εξεταστεί στο ΙΑΣΩ θα λάβει δώρο προϊόντα σε ειδικό μέγεθος από τον Οίκο DIOR και θα μπει σε κλήρωση για πέντε μοναδικές περιποιήσεις στη «Σουίτα Ομορφιάς DIOR».
Info: Μαιευτική – Γυναικολογική Κλινική ΙΑΣΩ, Λεωφόρος Κηφισίας 37-39, Μαρούσι, τηλ.: 210- 63.83.905, 210-63.83.928
Εκδηλώσεις

Η Λακωνία στο Σύνταγμα

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η 5η Έκθεση Λακωνικών Προϊόντων μας υποδέχεται και μας καλεί να ταξιδέψουμε στις γευστικές διαδρομές των λακωνικών προϊόντων. Από την Πέμπτη 10 Μαΐου έως την Κυριακή 13 Μαΐου μας περιμένουνε στην αίθουσα εκδηλώσεων του metro στην πλατεία Συντάγματος.
Info: Ωράριο λειτουργίας: 9.00 – 22.00.

Αθήνα: Γειτονιές και Μουσεία

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Μουσείων, το Δίκτυο Μουσείων και Πολιτιστικών Φορέων του Ιστορικού Κέντρου της Αθήνας σας καλεί να γνωρίσετε τους πολιτιστικούς φορείς του Δικτύου, που βρίσκονται στις γειτονιές της Αθήνας, σε μια κοινή δράση που θα διεξαχθεί από την Παρασκευή 11 έως την Κυριακή 27 Μαΐου. Αφετηρία της δράσης είναι το Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη και τερματισμός το Μουσείο Πολιτικών Εξόριστων Αη Στράτη.
Info: www.athensmuseums.net.
Ομιλία

Καλλιεργώντας τη γη και την ψυχή

Την Πέμπτη 17 Μαΐου (στις 19:30) παρακολουθήστε την ομιλία με τίτλο «Η καλλιέργεια της γης – καλλιέργεια της ψυχής: μια πρώτη προσέγγιση» και ανακαλύψτε πως μια υγιής σχέση με τη γη τρέφει την ψυχή και το πνεύμα. Η καλλιέργεια της γης οφείλει να βασίζεται σε κάποιες αρχές, αν θέλουμε να καλλιεργήσουμε και την ψυχή μας. Στην ομιλία θα γίνει λόγος για τις τρεις ηθικές αρχές της Διαρκούς Καλλιέργειας και για τις βασικές αρχές της Βιοδυναμικής όπως εφαρμόζεται στη χώρα μας και αλλού.
Info: Πολυχώρος Πολιτισμού «διέλευσις», Λέσβου 15 & Πόρου, Κυψέλη. Τηλ.: 210-86.13.739, www.dieleusis.gr. Είσοδος ελεύθερη.
Χορός

Zumbathon

Ο Σύνδεσμος Αποφοίτων της Σχολής Μωραΐτη και η Πανελλήνια Ένωση Σπάνιων Παθήσεων σας προσκαλούν στο 1ο Outdoor Zumbathon® που διοργανώνεται στην Ελλάδα, την Κυριακή 13 Μαΐου (18.00-21.00) στη Σχολή Μωραΐτη στο Π. Ψυχικό. Κινηθείτε σε ξέφρενους ρυθμούς παρέα με 25 πιστοποιημένους ZUMBA® Ιnstructors. Η Zumba® είναι ένα σύγχρονο είδος γυμναστικής και χορού που συνδυάζει χορογραφίες latin με fitness γυμναστική. Τα κέρδη θα διατεθούν για τη δημιουργία του Ταμείου Ιατροφαρμακευτικής Υποστήριξης Οικονομικά Αδύναμων Ασθενών με Σπάνιες Παθήσεις.
Info: Σύνδεσμος Αποφοίτων Σχολής Μωραΐτη, Αγίου Δημητρίου & Παπαναστασίου, Π. Ψυχικό. Τηλ.: 210-67.56.970. Εισιτήριο: 10Ε.
Θεσσαλονίκη

Διημερίδα για την Τρίτη ηλικία

Το Πανελλήνιο Ινστιτούτο Νευροεκφυλιστικών Νοσημάτων σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer & Συγγενών Διαταραχών διοργανώνουν Διημερίδα με θέμα «Φροντίδα και Νοσηλεία Στόματος στην τρίτη ηλικία και την άνοια», που θα διεξαχθεί 11-13 Μαΐου στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων Α.Π.Θ. (3ης Σεπτεμβρίου).
Info: Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer & Συγγενών Διαταραχών, Πέτρου Συνδίκα 13, Θεσσαλονίκη.
Τηλ.: 2310-810.411 & 351.451-5. Γραμμή Βοήθειας: 2310-909.000, www.alzheimer-hellas.gr.
Ηράκλειο

Προστατέψτε τους υγρότοπους της Κρήτης

Ο υγρότοπος Έλος ποταμού Μαλίων έχει έκταση 146 στρέμματα και είναι ένας από τους ελάχιστους καλά διατηρημένους φυσικούς παράκτιους υγρότοπους της Κρήτης. Το Σάββατο 12 Μαΐου (10.00) οι Sapridonistas, οι μαθητές της Περιβαλλοντικής Ομάδας Γυμνασίου Μαλίων και το WWF Ελλάς, σας προσκαλούν στη δράση καθαρισμού και ανάδειξης του υγρότοπου στον Ποταμό Μαλίων, δίπλα στον αρχαιολογικό χώρου του Ανακτόρου.
Info: Μαρία Νοΐδου, συντονίστρια εθελοντικών δράσεων στην Κρήτη, WWF Ελλάς, τηλ: 2810-328.019, m.noidou@wwf.gr, http://sarpidonistas.wordpress.com/, http://potamosmalia.blogspot.com/.

Βιβλίο

Το λάθος της ψυχιατρικής, Δημήτρης Σκαράγκας, εκδόσεις Ιανός, 15Ε

Είναι τα γονίδια που καθορίζουν την ανθρώπινη συμπεριφορά και την εμφάνιση των ψυχικών διαταραχών; Αν ναι, μήπως η ανθρώπινη ελεύθερη βούληση αποτελεί μια ψευδαίσθηση ή μιαν ανθρώπινη ναρκισσιστική φαντασίωση; Αν όχι, τι καθορίζει τη συμπεριφορά μας; Ποιος ο ρόλος του περιβάλλοντος; Στο βιβλίο του διακεκριμένου νευρολόγου – ψυχίατρου Δημήτρη Σκαράγκα δίνεται έμφαση στην κυρίαρχη ερευνητική κατεύθυνση του ρόλου των γονιδίων στη διαμόρφωση της ανθρώπινης συμπεριφοράς και στις προσπάθειες της επιστήμης της τεχνητής νοημοσύνης να προσομοιώσει υπολογιστικά την εγκεφαλική λειτουργία.
Στείλτε μας τις δικές σας προτάσεις στην ηλεκτρονική διεύθυνση protaseis@vita.gr.