Ψυχολογία

«Therapy Planet 2012»

Το Σάββατο 9 Ιουνίου η ομάδα «Therapy Planet» διοργανώνει ένα ολοήμερο συνέδριο-φεστιβάλ με τίτλο «Therapy Planet 2012» στο ξενοδοχείο Divani Caravel. Στόχος η άμεση επικοινωνία του κοινού με ειδικούς στα θέματα ψυχικής υγείας, αλλά και των εναλλακτικών θεραπειών. Στους δυο μεγάλους εκθεσιακούς χώρους του φεστιβάλ το ευρύ κοινό θα έχει την δυνατότητα να επισκεφτεί τα 100 περίπου περίπτερα εκθετών και να ενημερωθεί για τις υπηρεσίες θεραπείας και εκπαίδευσης που προσφέρονται, να δει από κοντά όλα τα παραδοσιακά και νέα προϊόντα, καθώς και συσκευές υγείας και ευεξίας που κυκλοφορούν στην αγορά.
Info: Δείτε το ολοκληρωμένο πρόγραμμα του φεστιβάλ στην ιστοσελίδα: www.festival.therapyplanet.gr .
Περιβάλλον

«Νέες καλλιέργειες, Προοπτικές & δυνατότητες»

Το 1ο Συνέδριο – έκθεση με τίτλο «Νέες καλλιέργειες, Προοπτικές & δυνατότητες». θα λάβει χώρα από 8 έως 11 Ιουνίου. Νέοι και ήδη υπάρχοντες αγρότες, υποψήφιοι επιχειρηματίες, άνεργοι που αναζητούν λύσεις για αυτοαπασχόληση θα έχουν τη δυνατότητα να ακούσουν για προτάσεις καλλιέργειας, όπως καλλιέργειες για στέβια, ιπποφαές, κρανιές, blueberry, goji berry, τρούφα, μανιτάρια, αρωματικά φυτά, βιοκαύσιμα, σαλιγκαροτροφία, κ.ά. Στην έκθεση θα λάβουν μέρος έμπειροι επιχειρηματίες και καλλιεργητές από τους παραπάνω κλάδους και καθηγητές γεωπονικού πανεπιστημίου που θα μεταδώσουν τις γνώσεις τους και τις εμπειρίες τους.
Info: Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο Εκθεσιακό Κέντρο ΕΚΕΠ Μεταμόρφωσης. Δείτε το πρόγραμμα των ομιλιών: http://neeskalliergeies.blogspot.gr/

«Πανηγύρι της Γης»

Ο Οργανισμός Ελέγχου και Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων ΔΗΩ σε συνεργασία με την Οργάνωση ΓΗ διοργανώνει γιορτή με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, «στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης», στις 9 και 10 Ιουνίου. Το «Πανηγύρι της Γης» στοχεύει στην προώθηση των βιολογικών προϊόντων και την ευαισθητοποίηση των επισκεπτών για την προστασία του περιβάλλοντος. Η γιορτή θα περιλαμβάνει παράλληλες εκδηλώσεις, όπως εκπαιδευτικές φυτεύσεις, ξενάγηση σε βιολογικούς λαχανόκηπους και ενημέρωση καταναλωτών.
Info: Οργανισμός Ελέγχου και Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων ΔΗ, Αριστοτέλους 38, Αθήνα.
Τηλ.: 210-82.24.384, web: www.dionet.gr. Πληροφορίες: 6936-904.311 (κα. Κατερίνα Κουρουνάκου).
Φεστιβάλ

International Graffiti Festival

Το Stigma Lab διοργανώνει τη διεθνή γιορτή του graffiti, το «International Graffiti Festival, Meeting of Styles» και η Νίκαια το υποδέχεται. Στις 9 & 10 Ιουνίου το Κατράκειο θέατρο γεμίζει graffiti, χορό, μουσική και περιμένει τους θαυμαστές του είδους.
Info: Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας, Λόφος Σελεπίτσαρι, Νίκαια. Τηλ.: 210-427.8100. Για το πλήρες πρόγραμμα πατήστε εδώ. Είσοδος ελεύθερη.


Έκθεση

Ιαπωνική micropop

Το Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη σε συνεργασία με την Ιαπωνική Πρεσβεία στην Ελλάδα παρουσιάζουν για πρώτη φορά στην Αθήνα την έκθεση με τίτλο «Winter Garden: ΙΑΠΩΝΙΚΗ MICROPOP – 14 Σύγχρονοι Ιάπωνες Καλλιτέχνες». Η έκθεση επιχειρεί να διερευνήσει τις δυναμικές τάσεις που διαπνέουν 35 έργα -σχέδια, πίνακες ζωγραφικής, βίντεο- 14 Ιαπώνων καλλιτεχνών, γεννημένων ανάμεσα στη δεκαετία του 1960 και τις αρχές του 1980, οι οποίοι αναδείχθηκαν, κυρίως, από τα τέλη της δεκαετίας του 1990 έως τις μέρες μας. Διάρκεια έκθεσης: 15 Ιουνίου – 2 Σεπτεμβρίου.
Info: Βασιλίσσης Σοφίας 9 & Μέρλιν 1, Αθήνα, τηλ.: 210-36.11.206, www.thf.gr.
Μουσική

«Από το Μάνο Χατζιδάκι στον Lucio Dalla»

Η Έρη Σιδερίδου στο τραγούδι και ο Χρήστος Δημάκης στο πιάνο ερμηνεύουν τραγούδια του χθες και του σήμερα το Σάββατο 16 Ιουνίου (στις 9.30). Ο Μάνος Χατζιδάκις σημάδεψε με τη μουσική του τη νεοελληνική πραγματικότητα, ενώ ο Lucio Dalla με τον ποιητικό λόγο και τη μουσική του έγινε η αγαπημένη φωνή του κοινού της Μεσογείου. Η μουσική πρόταση του Χρήστου και της Έρης, με σημεία αναφοράς τους δύο μεγάλους δημιουργούς προτείνει ένα πρόγραμμα διανθισμένο με τραγούδια που έχουν ως κοινό παρονομαστή τη διαχρονικότητα.
Info: Πολυχώρος Πολιτισμού «διέλευσις», Λέσβου 15 & Πόρου, Κυψέλη. Τηλ.: 210-86.13.739, www.dieleusis.gr.
Παιδί

«Ψάξε να βρεις τη ζωή στη θάλασσα»

Το Σάββατο 9 Ιουνίου στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας ξαναζωντανεύουν τα ζώα της θάλασσας. Παιδιά και γονείς γίνονται φαροφύλακες και καπετάνιοι, αναζητούν τα ζώα στο φυσικό τους περιβάλλον, παίζουν με ήχους και χρώματα και κατασκευάζουν το δικό τους ζωάκι. Το εργαστήρι δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά 4-6 ετών και τους γονείς τους πραγματοποιείται στα ελληνικά και στα αγγλικά.
Info: Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, Λεβίδου 13, Κηφισιά. Tηλ.: 210-80.15.870 (Τρίτη – Παρασκευή: 9.00-15.00), www.gnhm.gr. Ώρες έναρξης: 11.00 & 13.00. Διάρκεια εργαστηρίων: 90 λεπτά. Κόστος: 10Ε (παιδιά), 2Ε (γονείς). Υπεύθυνη κρατήσεων: Κα. Κων/να Διακάκη.
Ηράκλειο

Η «Κλιματική Αλλαγή» στο Ενυδρείο

Η Διεθνής έκθεση «Ο πλανήτης αλλάζει. Κλιματική Αλλαγή: Η Απειλή για την Ζωή και ένα Νέο Ενεργειακό Μέλλον» θα φιλοξενείται από τις 6 Ιουνίου στο χώρο του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Κρήτης από το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών και το Ενυδρείο Κρήτης. Η έκθεση αποτελεί δημιούργημα του Αμερικανικού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας της Νέας Υόρκης σε συνεργασία με πανεπιστήμια, μουσεία και ιδρύματα από όλο τον κόσμο. Μάλιστα, για την καλύτερη κατανόηση της Κλιματικής αλλαγής έχει σχεδιαστεί μια σειρά πειραμάτων για όλες τις ηλικίες.
Info: Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης (ΔΕΚΚ ΑΕ), πρώην βάση Γουρνών, Γούβες, Ηράκλειο Κρήτης. Τηλ.: 2810-763.300. Διάρκεια έκθεσης: έως τέλη Σεπτεμβρίου.
Βιβλίο

Στον κόσμο της ψύχωσης
Ιωάννης Ν. Νέστορος, εκδόσεις Πεδίο, 39,90Ε

Ο Ιωάννης Νέστορος είναι καθ. Κλινικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, υπεύθυνος του προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών στην Κλινική Ψυχολογία και διευθυντής του εργαστηρίου Κλινικής και Κοινωνικής Ψυχολογίας. Το βιβλίο αυτό (είναι επανέκδοση) αποτελεί την προσέγγισή του στη συνθετική ψυχοθεραπεία της σχιζοφρένειας, που περιλαμβάνει μια αλληλοσυμπληρούμενη σύνθεση της ψυχοθεραπείας με τη φαρμακοθεραπεία. Η πρώτη αρχή του μοντέλου που προτείνει ο συγγραφέας είναι ότι τα συμπτώματα του ασθενούς βελτιώνονται με την ψυχοθεραπεία μόνο εφόσον ο κλινικός πιστεύει ότι αυτό είναι δυνατόν, ώστε να μπορέσει να προσφέρει ελπίδα.
Στείλτε μας τις δικές σας προτάσεις στην ηλεκτρονική διεύθυνση protaseis@vita.gr.