Οι επιστήμονες του Γηριατρικού Ινστιτούτου του University College London, υποστηρίζουν ότι αν μειώσουμε την κατανάλωση φαγητού κατά 40% θα προσθέσουμε χρόνια στο προσδόκιμο επιβίωσής μας. Ίσως και είκοσι χρόνια επιπλέον αν «μεταφράσουμε» για τους ανθρώπους τα αποτελέσματα των ερευνών που κάνουν οι ειδικοί σε πειραματόζωα.
Σύμφωνα με τα πειράματα που έχουν ήδη γίνει σε ποντίκια έχει διαπιστωθεί ότι η διάρκεια της ζωής τους μπορεί να παραταθεί έως και κατά 30% απλά μειώνοντας την πρόσληψη φαγητού. Σύμφωνα με τον επικεφαλής ερευνητή Dr Piper μειώνοντας την ποσότητα του φαγητού του ποντικού κατά 40% αυτός ζει κατά 20-30% περισσότερο.
Σε παρόμοια αποτελέσματα έχουν οδηγηθεί οι ερευνητές και με βάση τα πειράματά τους σε φρουτόμυγες οι οποίες μοιράζονται το ίδιο γονιδίωμα με τους ανθρώπους σε ποσοστό 60%. Απώτερος στόχος της έρευνας, σύμφωνα με τον Dr Piper είναι να καθυστερήσουν το γήρας και τις ασθένειες, που φέρνει αναγνωρίζοντας και τροποποιώντας τα γονίδια που σχετίζονται με αυτό.
Τρώγοντας 40% λιγότερο ζούμε 20 χρόνια περισσότερο
Επιστήμονες υποστηρίζουν ότι αν μειώσουμε την κατανάλωση φαγητού κατά 40% θα προσθέσουμε χρόνια στο προσδόκιμο επιβίωσής μας.