Τα τατουάζ κοσμούν τα χέρια, τα πόδια και το σώμα ποδοσφαιριστών, ηθοποιών, μοντέλων, τραγουδιστών, αλλά και των απλών καθημερινών ανθρώπων που «χτυπούν» κάτι σημαντικό για εκείνους στο μπράτσο τους, την πλάτη, τη γάμπα ή σε όποιο άλλο μέρος του σώματός τους επιλέξουν.

Είναι, όμως, όλοι ευχαριστημένοι με το τατουάζ τους; Πόσοι το μετανιώνουν; Ο ένας στους τρεις το μετανιώνει, σύμφωνα με έρευνα από δερματολόγους του East Lancashire Hospital NHS Trust που παρουσιάστηκε στο συνέδριο της Βρετανικής Δερματολογικής Εταιρείας.

Οι ερευνητές μίλησαν με 600 ανθρώπους κατά τη διάρκεια έξι μηνών. Διαπίστωσαν ότι οι άνδρες είναι πιο πιθανό να μετανιώσουν για το τατουάζ τους και τρεις φορές πιο πιθανό να μετανιώσουν για τα τατουάζ που έκαναν πριν την ηλικία των 16 ετών. Επίσης, διαπίστωσαν ότι οι περισσότεροι «μετανιωμένοι» είχαν τατουάζ στο πάνω μέρος του σώματος.

Ωστόσο, λιγότεροι από τους μισούς που είχαν μετανιώσει για το τατουάζ τους θα ήθελαν και να το σβήσουν από το δέρμα τους, εάν είχαν τη δυνατότητα να το κάνουν. Σήμερα, για το «σβήσιμο» των τατουάζ από το δέρμα εφαρμόζονται διάφορες τεχνικές λέιζερ, που όμως είναι πιθανό να αφήσουν σημάδι (ουλή) στο δέρμα.