Εκδηλώσεις

Καλοκαίρι στο Ρουφ

Το Τρένο στο Ρουφ γίνεται καλοκαιρινό και σας υποδέχεται καθημερινά (εκτός Κυριακής) από τις 20:00 για αποδράσεις στο πιο ατμοσφαιρικό σημείο της πόλης με décor τα φωτισμένα βαγόνια, για βραδιές γεμάτες μουσικούς, ηθοποιούς, χορευτές, τραγουδιστές. Απολαύστε δροσερά cocktails και την γαστριμαργική γωνιά με αυθεντική ιταλική pizza. Μη χάσετε, ακόμα, την ομαδική έκθεση 30 εικαστικών καλλιτεχνών με τίτλο «Αποσκευές», τις προβολές video-art και τα μουσικά ακούσματα του Dj.
Info: Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ, Σιδηροδρομικός Σταθμός Ρουφ επί της Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως – Προαστιακός Ρουφ. Τηλ.: 210-52.98.922. Site: www.totrenostorouf.gr.
Κινηματογράφος

3ο Φεστιβάλ βωβού κινηματογράφου

Το ΙΜΚ θυμάται το Μιχάλη Κακογιάννη και την αγάπη του για το βωβό κινηματογράφο μέσα από 15 ταινίες, που θα προβληθούν 12-25 Ιουλίου (στις 21:00) στο πλαίσιο του 3ου Φεστιβάλ βωβού κινηματογράφου με θέμα «Η χειραφέτηση της γυναίκας». Το αφιέρωμα θα κλείσει με την ταινία «The single standard» με την αγαπημένη πρωταγωνίστρια του σκηνοθέτη Γκρέτα Γκάρμπο.
Info: Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος. Τηλ.: 210-34.18.550. Site: www.mcf.gr. Είσοδος ελεύθερη, απαραίτητη κράτηση θέσεων στο 34.18.579. Δωρεάν στάθμευση στο εμπορικό κέντρο athensheart.
Μουσική

Μουσικές βραδιές στο Μέγαρο

Τις καλοκαιρινές βραδιές ο κήπος του Μεγάρου Μουσικής γίνεται σημείο συνάντησης, όπου μπορείτε να χαρείτε μουσικές καθισμένοι στο γρασίδι και αγναντεύοντας το φεγγάρι. Τις τρεις τελευταίες Παρασκευές του Ιουλίου (13, 20, 27 Ιουλίου) Έλληνες συνθέτες θα συναντηθούν με το τζαζ ρεπερτόριο, ενώ θα απολαύσετε αφιερώματα στο σαξοφωνίστα και συνθέτη της τζαζ Benny Golson και το Μάνο Χατζιδάκι.
Info: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη. Τηλ.: 210-72.82.000. Site: www.megaron.gr. Είσοδος: 5Ε.

«Τόσκα»

Η μεγάλη καλοκαιρινή παραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, η όπερα «Τόσκα» του Πουτσίνι, θα παρουσιαστεί 26-29 Ιουλίου στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, σε μουσική διεύθυνση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της ΕΛΣ Μύρωνα Μιχαηλίδη και σκηνοθεσία του Αργεντινού σκηνοθέτη Ούγκο Ντε Άνα.
Info: Εθνική Λυρική Σκηνή, Θέατρο ΟΛΥΜΠΙΑ, Ακαδημίας 59-61. Τηλ.: 210-36.62.100, 36.12.461, 36.43.725. Προπώληση εισιτηρίων: Ταμεία Θεάτρου ΟΛΥΜΠΙΑ, ταμεία Φεστιβάλ Αθηνών, www.nationalopera.gr. Έναρξη: 21.00. Εισιτήρια: 15-100Ε.
Παιδί

Καλοκαιρινό ταξίδι

Το Μουσείο Συναισθημάτων σχεδίασε 7 καλοκαιρινά δημιουργικά ταξίδια στο χώρο του, για παιδιά ηλικίας 7-12 ετών. Ταξίδια γεμάτα δημιουργικότητα, φαντασία, αυτογνωσία, συνεργασία, τέχνη και παιχνίδι. Στις 16-20 Ιουλίου (8.30-16.30) θα πραγματοποιηθεί το 5ο ταξίδι με τίτλο «Δρόμο παίρνω, δρόμο αφήνω, τις ανάγκες μου δεν τις αφήνω!».
Info: Μουσείο Συναισθημάτων Παιδικής Ηλικίας, Καρατζά 7, Φιλοπάππου. Τηλ.: 210-92.18.329. Site: www.mce.gr. Κόστος: 150Ε (σε περίπτωση συμμετοχής αδελφών ή σε παραπάνω από ένα ταξίδι έκπτωση 10%).
Κορινθία

«Όξω απ’ την παράγκα»

Χρέη πνίγουν τον Καραγκιόζη μέσα στο πανί και αποφασίζει να αναζητήσει την τύχη του στο «εξωτερικό» (έξω από το πανί). Εκεί έρχεται αντιμέτωπος µε τη σύγχρονη πραγματικότητα και της κλείνει σκωπτικά το µάτι! Στις 14 Ιουλίου το «Ξυπόλητο τάγμα», ο αστικός µη κερδοσκοπικός οργανισμός που ιδρύθηκε από καλλιτέχνες των παραστατικών τεχνών, παρουσιάζει την πρώτη του δημιουργία, μια σύμπραξη του θεάτρου σκιών, της υποκριτικής και της μουσικής, σε ένα σύνολο µε τίτλο «Όξω απ’ την παράγκα» (www.aeraaaaa.gr) σε σκηνοθεσία Κώστα Καζάκου.
Info: Θέατρο Αρχαίες Κλεωνές, Νεμέα. Τηλ.: 27460-31.233. Γραφεία: Καμελίας 7 & Ζηρίας, Άνω Γαλάτσι. Τηλ.: 210-36.13.400, 6936-726.998.
Πήλιο

Ο Σωκράτης Μάλαμας στον Αγ. Βλάση

Ο πυρήνας μιας παρέας που συνεχώς μεγαλώνει και ακολουθεί το Σωκράτη Μάλαμα εδώ και δύο δεκαετίες, δίνει και φέτος το ραντεβού του σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας. Το Σάββατο 14 Ιουλίου ο Σωκράτης ανακατεύει δημιουργικά δικά του τραγούδια με εκείνα που αγαπάει και ετοιμάζει ένα ακουστικό πρόγραμμα, για να στηθεί ένα γλέντι ¨όπως παλιά¨ και να συναντηθούν οι διαφορετικές γενιές που πλέον απαρτίζουν το κοινό του.
Info: Άγιος Βλάσης, Πήλιο. Έναρξη: 21.30. Είσοδος: 15Ε
Βιβλίο

Κωνσταντινούπολη. 100 χαρτογραφημένα σημεία
Στάθης Γεωργιάδης, Λευτέρης Ελευθεριάδης, Pedro Ollala. Road Εκδόσεις, 8Ε

Σ’ αυτό το πρόσφατο συλλογικό έργο (2012) των εκδόσεων Road θα βρείτε έναν πλήρη ταξιδιωτικό οδηγό πάνω σε έναν ενημερωμένο χάρτη της Κωνσταντινούπολης. Μπορείτε να δείτε όλα τα βυζαντινά και χριστιανικά μνημεία, τα σπουδαιότερα ισλαμικά αξιοθέατα, τις διαδρομές στη σύγχρονη ζωή της Πόλης, τα καλύτερα εστιατόρια και καφέ, αλλά και τα τοπικά παζάρια και αγορές.

Στείλτε μας τις δικές σας προτάσεις στην ηλεκτρονική διεύθυνση protaseis@vita.gr.