Όταν ο υδράργυρος σκαρφαλώνει… σε δυσθεώρητα ύψη, η ενδεδειγμένη συμβουλή ανακούφισης είναι να έχετε στην τσάντα σας ένα μπουκαλάκι νερό. Όχι όμως οποιοδήποτε, αλλά κάποιο που μυρίζει φρούτα και λουλούδια ή κάποιο εμπλουτισμένο με μεταλλικά στοιχεία. Μετά τη δήλωση της Βικτόριας Μπέκαμ ότι δεν αποχωρίζεται ποτέ ένα συγκεκριμένο αρωματικό νερό με σταφύλι, που το αποκαλεί ελιξήριο νεότητας, αυτό έγινε ανάρπαστο. Και μαζί με αυτό άρχισαν να κερδίζουν έδαφος και τα υπόλοιπα του είδους του. Το αρωματικό νερό είναι ίσως το πιο καλοκαιρινό καλλυντικό μετά το αντιηλιακό, γιατί αποτελεί τον πιο γρήγορο τρόπο να δροσιστούμε από την κορυφή ως τα νύχια, είτε είμαστε στην πόλη είτε περπατάμε στα καλντερίμια ενός νησιού.

Τονωτικό και light
Εκτός όμως από την αναζωογονητική ευωδιά του, τo αρωματικό νερό έχει και άλλες ιδιότητες, περιποιητικές. Και αυτή είναι η ειδοποιός διαφορά σε σχέση με τα… ξαδέλφια του, το άρωμα και την κολόνια. Κατά τα άλλα, όσα δεν περιέχουν οινόπνευμα δεν διαρκούν πολύ, αλλά αφήνουν διακριτικές νότες φρεσκάδας στην επιδερμίδα, κάτι που είναι προτιμότερο το καλοκαίρι σε σύγκριση με τα βαριά αρώματα.

Η φύση σε ένα μπουκάλι
Η λίστα με τα φυτικά εκχυλίσματα και αιθέρια έλαια που συναντάμε στα αρωματικά νερά είναι μακριά. Μερικά από τα πιο δημοφιλή είναι το αντιοξειδωτικό σταφύλι, το κλασικό πράσινο τσάι, τα διαχρονικά εσπεριδοειδή -κίτρο, πορτοκάλι και περγαμόντο- και φυσικά η εξωτική καρύδα. Επίσης, η μέντα, η δάφνη, το δεντρολίβανο και το μελισσόχορτο είναι μερικά εκχυλίσματα που φημίζονται για τις τονωτικές και δροσιστικές τους ιδιότητες. Ωστόσο, το πιο πρόσφατο νέο συστατικό που προστέθηκε στη σύνθεση αυτού του προϊόντος είναι το νερό του ωκεανού, που σε σχέση με το θαλασσινό είναι πιο πλούσιο σε ασβέστιο, κάλιο, μαγγάνιο, πυρίτιο και ψευδάργυρο, στοιχεία που διασφαλίζουν την υγεία της επιδερμίδας.