Όταν η διάθεση σας δεν είναι σε αυτό που λέμε «τσακίρ κέφι», ποντάρετε σε μια από τις αισθήσεις σας: Την όσφρηση. Για θυμηθείτε: Πόσες φορές μυρίσατε κάτι ωραίο και αμέσως χαλαρώσατε; Μια εισπνοή αρκετή για να απελευθερώσει τις ενδορφίνες μας και να πλημμυρίσει το μυαλό από ωραίες εικόνες. Έτσι, αφού μια επίσκεψη στο σούπερ μάρκετ (ή το φαρμακείο) επιβάλλεται μετά τις διακοπές, τουλάχιστον φροντίστε αυτά που θα αγοράζατε να έχουν το πιο ανεβαστικό άρωμα, ανάλογα με το γούστο σας. Εμένα για παράδειγμα μου φτιάχνουν το κέφι οι εξωτικές και γλυκιές μυρωδιές, π.χ. καρύδα, ορχιδέα, moringa. Να, λοιπόν, τι βρίσκεται στο μπάνιο μου αυτήν την περίοδο:



Σαμπουάν Herbal Essences Μαλλιά Ξεδιψάστε! Με εκχυλίσματα ορχιδέας και καρύδας.



Αφρόλουτρο Moringa Shower Gel, The Body Shop (εντάξει αυτό δε θα το βρείτε στα σούπερ μάρκετ αλλά αξίζει τον κόπο, γιατί δε θα χορταίνετε να το μυρίζετε)



Φαίνεται ότι απέκτησα αδυναμία στο ινδικό φυτό moringa, γιατί ξεχωρίζω άλλο ένα προϊόν με αυτό το συστατικό: το έλαιο για ταλαπωρημένα μαλλιά Εlixir Ultime, της Kerastase.



Τα λάδια περιποίησης Huile Prodigieuse της Νuxe, κατάλληλα για όλο το σώμα, το πρόσωπο, τα μαλλιά και τα νύχια. Το άρωμά τους με μεταφέρει σε εξωτικές παραλίες με μπανανιές και κοκοφοίνικες.



Όταν έχω αϋπνίες, ρίχνω λίγες σταγόνες λεβάντας στο κουτί Cedrus Room-Aroma Rocks της Molton Brown. (Για μια πιο οικονομική λύση, μπορείτε να αγοράσετε πουγκάκια λεβάντας από το σούπερ μάρκετ και να τα φυλάτε εκεί που βάζετε τα καθαρά σεντόνια σας. Εκείνα θα πάρουν μια ελαφριά εσανς και εσείς θα κάνετε πιο ήρεμο ύπνο.