Ένα προηγμένο εικονικό τρισδιάστατο μοντέλο του ανθρώπινου ποδιού δημιουργήθηκε από τους ερευνητές του GCU Glasgow Caledonian University σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Maastricht και τη δανέζικη εταιρεία βιομηχανικής τεχνολογίας «AnyBody Technology».

Οι επιστήμονες εξηγούν ότι το ανθρώπινο πόδι είναι πολύ δύσκολο να σχεδιαστεί σε τρισδιάστατο μοντέλο επειδή είναι εξαιρετικά πολύπλοκο. To συγκεκριμένο μοντέλο αναπαριστά τα οστά, τους συνδέσμους, τους τένοντες και τους μυς με μια λεπτομέρεια άνευ προηγουμένου.

Το τρισδιάστατο μοντέλο εκτιμάται ότι θα φανεί χρήσιμο για τη δημιουργία μιας μεγάλης ποικιλίας εφαρμογών, όπως η κατασκευή καλύτερων και πιο αποτελεσματικών ορθωτικών συσκευών που θα έχουν ως αποτέλεσμα ανακούφιση των ενοχλήσεων και καλύτερη λειτουργικότητα για όσους υποφέρουν από προβλήματα στην ποδική καμάρα και στο πόδι.

Εκτιμάται ότι 200 εκατομμύρια Ευρωπαίοι υποφέρουν από προβλήματα στο πόδι και τους αστραγάλους και το συγκεκριμένο μοντέλο ποδιού θα οδηγήσει σε πιο αποτελεσματικές θεραπευτικές λύσεις.

Ακολουθήστε το στο Google News
Δείτε επίσης: