Καλησπέρα, είμαι 35 ετών και πάσχω από γ.ο.π λόγω ολισθαίνουσας διαφραγματοκήλης εδώ και 8 περίπου χρόνια. Όλο αυτό το διάστημα παίρνω patriet των 20 mg σε διάφορες δοσολογίες. Σήμερα παίρνω ένα την ημέρα. Επίσης στην πρώτη γαστροσκόπηση πριν από 8 χρόνια είχε διαγνωσθεί ελικοβακτηρίδιο το οποίο εκριζώθηκε με θεραπεία, οισοφαγίτιδα και γαστρίτιδα οι οποίες υποχώρησαν με την θεραπεία. Για τον λόγο αυτό έχω υποβληθεί σε 7 γαστροσκοπήσεις. Στην τελευταία, που έγινε την 30/04/2010 ο γιατρός είχε διαγνώσει τη διαφραγματοκήλη, μια χρόνια γαστρίτιδα σε ηρεμία και είχε αφαιρέσει έναν πολύποδα. Για όλα τα παραπάνω είχαν ληφθεί βιοψίες με αρνητικά αποτελέσματα, οπότε όλα καλά. Μου όρισε την επανεξέταση σε δύο χρόνια. Φέτος όμως επισκέφθηκα μια άλλη γιατρό σε νοσοκομείο, για την οποία άκουσα τα καλύτερα, η οποία αφού είδε τις εξετάσεις μου ανέφερε ότι σύμφωνα με τη διάγνωση δεν χρειάζεται να επαναλάβω τη γαστροσκόπηση κάθε δύο χρόνια αλλά σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Επίσης της ανέφερα ότι θέλω συνεχώς να καθαρίζω τον λαιμό μου λόγω φλεμάτων, πράγμα για το οποίο πριν από ενάμιση περίπου χρόνο επισκέφθηκα ωρυλά ο οποίος μου είπε ότι πιθανώς είναι από την γ.ο.π και η απάντησή της ήταν ότι αφού ακολουθώ αγωγή πιθανώς το σύμπτωμα αυτό να είναι ψυχολογικό. Όλα τα παραπάνω με μπέρδεψαν τελικά πρέπει να κάνω γαστροσκόπηση τώρα σύμφωνα με τον πρώτο γιατρό ή να ακολουθήσω την συμβουλή της γιατρού του νοσοκομείου; Η αγωγή που λαμβάνω με καλύπτει από περαιτέρω επιπλοκές;
ευχαριστώ ε …

Οι 7 γαστροσκοπήσεις σε διάστημα 8 χρόνων που αναφέρετε είναι σαφώς υπερβολικό νούμερο που δεν δικαιολογείται από την παρουσία της διαφραγματοκήλης ούτε και από την αναφερόμενη λοίμωξη από το ελικοβακτηρίδιο. Εγώ θα συμφωνούσα με την τελευταία γιατρό τόσο ως προς το ότι δεν χρειάζεστε τόσο συχνά να υποβάλλεστε σε γαστροσκόπηση όσο και στο ότι η θεραπεία που λαμβάνετε είναι η ενδεδειγμένη (αν και θα μπορούσατε να αραιώσετε κάπως την δόση του ενός χαπιού Pariet την ημέρα την οποία θεωρώ κάπως υπερβολική για την περίπτωσή σας) και πιθανόν τα φλέματα που αναφέρετε δεν είναι συνέπεια της παλινδρόμησης.

Ακολουθήστε το στο Google News
Δείτε επίσης: