Δράσεις

Μπες στη θέση μου

Πόσο μεγάλη είναι μια καλύβα; Τι σημαίνει ψάχνω νερό; Πόσο διαφορετική είναι η ζωή στη διπλανή ήπειρο; H ActionAid σας καλεί να βιώσετε μια πρωτοποριακή εμπειρία, συμμετέχοντας στη βιωματική έκθεση «Μπες στη θέση μου». Προβολές ντοκιμαντέρ, ομαδική έκθεση φωτογραφίας και ένα σεμινάριο Αφρικανικού χορού, θα μας βοηθήσουν να ανακαλύψουμε τις απαντήσεις και να ζήσουμε για λίγο την μοναδική εμπειρία της Αφρικής. Που: «Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων, Αίθουσα «Νίκος Γκάτσος» (Κτίριο «Δ12»), Πειραιώς 100, Γκάζι. Site: www.actionaid.gr/events. Πότε: 9-11 Νοεμβρίου. Είσοδος 2Ε (παιδιά δωρεάν).
Ημερίδα ενημέρωσης

Ρευματικές παθήσεις

2.500.000 Έλληνες προσβάλλονται από κάποια ρευματική πάθηση, για το λόγο αυτό το Ελληνικό Ίδρυμα Ρευματολογίας και ο Δήμος Παλλήνης σας προσκαλούν στην 19η Ημερίδα Ενημέρωσης του Κοινού «Ρευματικές Παθήσεις: Ένα Μεγάλο Κοινωνικό Πρόβλημα». Η ημερίδα τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας & Λαυρεωτικής. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη και μετά το τέλος του προγράμματος θα ακολουθήσει cocktail.
Που: Πολιτιστικό Κέντρο Γέρακα, Κλειτάρχου & Αριστείδου, Γέρακας. Site: www.elire.gr. Πότε: 18 Νοεμβρίου (στις 18.00).
Παραστάσεις

«3 LA LOUNA KAI 2 XO! REVOUN

Ο Κρατερός Κατσούλης, ο Γεράσιμος Γεννατάς (2 Xo! Revoun?) και οι Ιφιγένεια Αλυσανδράτου, Άντεια Ολυμπίου και Άννα Φιλιππάκη (3 La Luna) υπόσχονται χωρίς φόβο, αλλά με πάθος, να σας κάνουν να τραγουδήσετε και να χορέψετε ελληνικές και ξένες επιτυχίες πασπαλισμένες με πολύ γέλιο, κέφι, τρέλα. Απολαύστε τους σε στιγμές τζαζ, όπερας, ροκ and ρολ, ντίσκο, καμπαρέ, Bollywood και στιγμές επικαιρότητας, χωρίς καμία απολύτως υποχρέωση εκχώρησης εθνικής κυριαρχίας.
Που: ENZZO DE CUBA, Αγίας Παρασκευής 70, Περιστέρι. Τηλ.: 210-57.82.610 & 6948-584.542. Πότε: Κάθε Σάββατο (στις 23.00). Είσοδος: 10Ε. Δωρεάν parking στην οδό Λάμπρου.
Εκθέσεις

Η αντικουλτούρα στο «CAMP»

Η έκθεση με τίτλο «Αντικουλτούρα» και υπότιτλο «Η ανάδυση ενός νέου κοινωνικού υποκειμένου μετά το 1980» που φιλοξενεί ο Χώρος Τέχνης «Camp» συμπληρώνει την προηγούμενη έκθεση, το «Αθηναϊκό Unterground», επιχειρώντας να καταγράψει τη σταδιακή άνοδο του φαινομένου της δεκαετία του ’80 και τις σύγχρονες εκφάνσεις του και να έρθει σε διάλογο με τη συγκυρία της κρίσης.
Που: CAMP, Ευπολίδος 4 & Απελλού 2, Πλατεία Κοτζιά. Πότε: έως 20 Νοεμβρίου (Δευτέρα-Κυριακή, 14.00-21.00).
Παιδί

The Burger Project @ «Ελληνικός Κόσμος»

Οι Burger Project ανεβαίνουν στη σκηνή του «ΘΕΑΤΡΟΝ» για να παρουσιάσουν το «Μαμά, θα κάνω μπάντα», μια διαδραστική, μουσική και εκπαιδευτική παράσταση για παιδιά κάθε ηλικίας. Με τη γνωστή ενέργεια και το χιούμορ τους, οι Burger Project στήνουν μια μοναδική περφόρμανς, με στόχο να μεταδώσουν στους μικρούς φίλους τον ιό της μουσικής και τη μαγεία του ρυθμού. Tα παιδιά θα συμμετέχουν ενεργά στην παράσταση, είτε επαναλαμβάνοντας μελωδικά μοτίβα είτε τραγουδώντας.
Που: «ΘΕΑΤΡΟΝ», Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254, Ταύρος. Τηλ.: 212-25.40.000. Site: www.burgerproject.gr, www.hellenic-cosmos.gr. Πότε: 11, 18, 25 Νοεμβρίου (στις 16.30). Συμμετοχή: 10Ε (παιδιά), 5Ε (ενήλικες). Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.
Κέρκυρα

«Ελλάδα – Κίνα: Λαοί αρχαίοι, κόσμοι που αλλάζουν»

Ο Αμερικανός φωτογράφος Robert A. McCabe αποτυπώνει την αίσθηση των δραματικών αλλαγών, που σημειώθηκαν σε Ελλάδα και Κίνα τα τελευταία 50 χρόνια. Στην περίπτωση της Κίνας, ο καλλιτέχνης δείχνει τις αλλαγές εν τω γίγνεσθαι, με το παλαιό και το νέο να συνυπάρχουν. Στην περίπτωση της Ελλάδας, επέλεξε φωτογραφίες που δείχνουν το πώς ήταν η χώρα μέχρι πρόσφατα, όταν πολλές περιοχές δεν είχαν λυγίσει από το βάρος του μαζικού τουρισμού, του εκσυγχρονισμού των μεταφορών και των υποδομών.
Που: Μουσείο Ασιατικής Τέχνης, Παλαιά Ανάκτορα, Κέρκυρα. Τηλ.: 26610-30.443. Πότε: μέχρι 12 Μαΐου.
Βιβλία

Τα μηνύματα του σώματός μας και πώς να τα κατανοούμε
Jean-Piere Barral, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη, 2012, 400 σελ.
ISBN 978-960-14-2543-6, [Κυκλοφορεί – Εκκρεμής εγγραφή], Τιμή 15Ε
Στο εκλαϊκευμένο αυτό έργο του ο οστεοπαθητικός Ζαν-Πιερ Μπαράλ εξηγεί τη σχέση που υπάρχει ανάμεσα στα όργανα του σώματός μας και στις συγκινησιακές καταστάσεις τις οποίες βιώνουμε ή βιώσαμε στο παρελθόν, προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα και προτείνοντας τρόπους για να αποφορτίζουμε την ένταση που αυτά συγκρατούν. Στο βιβλίο μπορούμε να βρούμε μια λεπτομερή περιγραφή των οργάνων του σώματός μας, των προειδοποιητικών συμπτωμάτων σε περίπτωση που δυσλειτουργούν, των προβλημάτων που μπορεί να τα επηρεάσουν και των αιτίων που προκαλούν αυτά τα προβλήματα.

Στείλτε μας τις δικές σας προτάσεις στην ηλεκτρονική διεύθυνση protaseis@vita.gr.