Καλημέρα σας, είμαι 40 ετών και εδώ και 8 μήνες προσπαθώ για ένα τρίτο παιδί όχι και τόσο συστηματικά βέβαια λόγω ελλείψεως χρόνου. Το πρόβλημα μου είναι πως από τότε που ξεκινήσαμε έχω όλο προβλήματα όπως τραχηλίτιδες [είχα και πριν από τους τοκετούς] αλλά τώρα μου παρουσιάζεται έντονα και πιο συχνά. Επίσης μετά την εκσπερμάτωση του συζύγου έχω μετά από λίγη ώρα τσούξιμο και έντονο αίσθημα καύσου στην περιοχή του κόλπου. Νιώθω κάψιμο ακόμα και εξωτερικά όπου υπάρξει επαφή με το σπέρμα. Δεν συνυπάρχει υπερέκκριση υγρών και συνήθως δεν υπάρχει μικρόβιο. Τώρα τελευταία άρχισα να νιώθω και ήπιο άλγος στην κοιλιά και στη μέση. Επίσης παρουσιάζω συχνά ήπιες ναυτίες. Αρχίζω και σκέφτομαι μήπως παρουσιάζω κάποια αντίδραση αλλεργική στο σπέρμα του συζύγου μου. Να αναφέρω ότι όλα τα χρόνια είχαμε επαφές με προφύλαξη. Στα δυο παιδιά μου δεν προσπάθησα καθόλου. Το πρώτο μας είπαν με τα προσπερματικά υγρά ότι έγινε η σύλληψη ενώ το άλλο με μια φορά ελεύθερης επαφής. Τα προβλήματα που αναφέρω συνήθως τα παρουσιάζω με την τρίτη φορά επαφής και σπάνια με την πρώτη. σας ευχαριστώ προκαταβολικά και συγγνώμη αν σας κούρασα.
Αλεξάνδρα

Αγαπητή Αλεξάνδρα,
όσον αφορά το θέμα της ενόχλησης του κόλπου και του αιδοίου σίγουρα αυτό που έχεις είναι μια άσηπτη μη μικροβιακού τύπου κολπίτιδα. Δυστυχώς μέσα από το site δεν μπορώ να σου πω τι μπορείς να πάρεις γιατί θεωρείται διαφήμηση και απαγορεύεται.
Τώρα όσον αφορά το θέμα της σύλληψης καλό θα είναι να κάνετε και οι δυο έναν έλεγχο. Ο σύζυγος θα χρειαστεί να κάνει ένα σπερμοδιάγραμα σ ένα εξειδικευμένο κέντρο εξωσωματικής ή σ ‘ενα ιδιωτικό μαιευτήριο (δυστυχώς τα διαγνωστικά κέντρα και τα μικροβιολογικά εργαστήρια δεν έχουν την κατάλληλη εμπειρία για να κάνουν ένα σοβαρό σπερμοδιάγραμμα). Εσύ θα πρέπει να κάνεις ορμονικό έλεγχο FSH , LH , PRL , E2 , AMH ,TSH , FT3 ,FT4 και μια υστεροσαλπιγγογραφία. Μετά από αυτά τα λέμε και πάλι.