Οι άνδρες με στυτικά προβλήματα τώρα έχουν έναν επιπλέον λόγο να επισκεφτούν τον γιατρό και μάλιστα τον καρδιολόγο. Ακόμη και η ελάχιστη στυτική δυσλειτουργία μπορεί να αποτελεί σύμπτωμα σιωπηρών καρδιακών προβλημάτων και μπορεί να αποτελεί ένδειξη αυξημένου κινδύνου θανάτου από οποιοδήποτε λόγο, σύμφωνα με μεγάλη αυστραλιανή έρευνα.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από το Ινστιτούτου Σαξ, το Εθνικό Πανεπιστήμιο της Αυστραλίας, το Πανεπιστήμιο του Σύδνευ, το Καρδιολογικό Ινστιτούτο Έρευνας Βίκτωρ Τσανγκ και του Ινστιτούτου Γεωργίου για τη Παγκόσμια Υγεία.

Αξιολογήθηκαν τα ιατρικά αρχεία 95.000 ανδρών και οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο κίνδυνος μελλοντικών καρδιοπαθειών και πρόωρου θανάτου αυξάνεται σταθερά με την βαρύτητα της στυτικής δυσλειτουργίας σε άνδρες με αλλά και χωρίς ιστορικό καρδιαγγειακής νόσου.

Οι ερευνητές εκτιμούν ότι η στυτική δυσλειτουργία μάλλον δεν αποτελεί αιτία καρδιοπαθειών, αλλά σύμπτωμα μια υποκείμενης σιωπηρής καρδιαγγειακής νόσου και προτρέπουν τους άνδρες με οποιοδήποτε βαθμό στυτικής δυσλειτουργίας να συμβουλευτούν το γιατρό τους.