Οι περισσότερες γυναίκες εγκαταλείπουν τη δίαιτα μετά από πέντε εβδομάδες, δυο μέρες και 43 λεπτά. Η μια στις επτά κρατάει τη δίαιτα για περισσότερο από 13 εβδομάδες, αλλά η μια στις τέσσερις υποκύπτει στον αγαπημένο της διατροφικό πειρασμό μετά από ένα μήνα. Επίσης, η μια στις δέκα χάνει τη θέλησή της να συνεχίσει τη δίαιτα μετά από μια εβδομάδα, ενώ η μία στις τέσσερις την επόμενη μέρα.

Τα στοιχεία αυτά ανήκουν σε βρετανική έρευνα που έγινε σε 1000 γυναίκες. Η έρευνα χρηματοδοτήθηκε από εταιρία παρασκευής υποκατάστατων ζάχαρης. Σύμφωνα με την έρευνα μια γυναίκα συνήθως ξεκινά δίαιτα για πρώτη φορά στα 26 της, αλλά μια στις τρεις ξεκινά μεταξύ των 15-20 ετών. Μια γυναίκα κάνει δίαιτα κατά μέσο όρο 2,7 φορές το χρόνο, αλλά περισσότερες από μια στις δέκα κάνουν δίαιτα έως και πέντε φορές το χρόνο.

Οι περισσότερες γυναίκες ξεκίνησαν δίαιτα μόλις είδαν τον εαυτό τους σε φωτογραφία ή το είδωλό τους σε βιτρίνα καταστήματος. Άλλοι λόγοι που τους ώθησαν σε δίαιτα είναι ότι ερωτήθηκαν αν είναι έγκυες ή οι ίδιες υποψιάζονταν τον σύντροφό τους για απιστία.

Οι έξι στις δέκα γυναίκες είπαν ότι οι διατροφικοί πειρασμοί δυσκόλευαν τη δίαιτα. Τα πέντε τρόφιμα στα οποία οι γυναίκες δυσκολεύτηκαν να αντισταθούν κατά τη διάρκεια της δίαιτας είναι η σοκολάτα (48%), τα πατατάκια (31%), το τυρί (26%), το ψωμί (26%) και το κρασί (23%).