Η λήψη προβιοτικών φαίνεται ότι ενισχύει την οστική πυκνότητα, ενδεχομένως οδηγώντας σε νέες θεραπείες κατά της οστεοπόρωσης, σύμφωνα με έρευνα του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν.

Οι ερευνητές διεξήγαγαν σχετικά πειράματα σε ποντίκια, στα οποία χορήγησαν συμπληρώματα προβιοτικών. Τέσσερις εβδομάδες μετά τη συστηματική λήψη της αγωγής, τα αρσενικά ποντίκια είχαν σημαντική αύξηση της οστικής τους πυκνότητας.

Το ενδιαφέρον εύρημα των ειδικών είναι ότι η λήψη των προβιοτικών οδήγησε σε αύξηση της οστικής πυκνότητας στα αρσενικά ποντίκια, όχι όμως και στα θηλυκά. Οι επιστήμονες προσπαθούν να διερευνήσουν γιατί παρατηρήθηκε αυτή η διαφορά μεταξύ των αρσενικών και των θηλυκών πειραματόζωων.

Το προβιοτικό που χορήγησαν οι ερευνητές ήταν ο Lactobacillus reuteri, ο οποίος θεωρείται ότι μειώνει τη φλεγμονή. Τα προβιοτικά είναι μικροοργανισμοί που θεωρείται ότι συμβάλλουν στην εξισορρόπηση της μικροβιακής χλωρίδας του εντέρου, αλλά και γενικότερα στην ενίσχυση της άμυνας του ανοσοποιητικού συστήματος.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση «Journal of Cellular Physiology».

Ακολουθήστε το στο Google News
Δείτε επίσης: