Πριν λίγες μέρες και ενώ είχα πιει αλκοόλ το βράδυ άρχισα να ζεσταίνομαι στο πρόσωπο και να βγάζω κάτι σπυριά σαν εξανθήματα τα οποία σε λίγη ώρα εξαπλώθηκαν και στο σώμα μέχρι τη μέση. Είχα γεμίσει ολόκληρος. Γύρισα σπίτι και έκανα ένα μπάνιο και ξάπλωσα και την άλλη μέρα το πρωί είχαν εξαφανιστεί. Το βράδυ πάλι και ενώ ήπια 1 ποτήρι κρασί αργά το βράδυ ξαναβγήκαν και ξαναγέμισα παντού. Επίσης το βράδυ στον ύπνο μου είχα φαγούρα στα χέρια και οι παλάμες μου ήταν πρησμένες το πρωί. Σε λίγη ώρα όμως τα σπυριά έφυγαν και μετά ξεπρήστηκαν τα χέρια. Χθες δεν ήπια αλκοόλ και δεν έβγαλα καθόλου. Αλκοόλ πίνω πολύ σπάνια αλλά δεν είχα και πρόβλημα ποτέ. Επίσης δουλεύω σε αποθήκη και έρχομαι σε επαφή με απορρυπαντικά, φάρμακα κλπ. Υπάρχει περίπτωση να είναι από συκώτι; Δεν μπορώ να πάω σε γιατρό γιατί δεν ξέρω ποτέ θα εμφανιστούνε. σας παρακαλώ απαντήστε μου.
Σταμάτης


Δεν αναφέρεις Σταμάτη τι οινοπνευματώδες ήπιες την πρώτη φορά (ήταν κρασί, μπύρα ή κονιάκ, ουίσκυ κλπ;;;΄) γιατί έχει σημασία, αφού στα δύο πρώτα υπάρχει και συντηρητικό αλάτι που δυνατόν να προκαλεί κνίδωση/αγγειοοίδημα (έτσι ονομάζονται οι βλάβες που περιγράφεις). Όμως ήπιες κρασί την 2η φορά που συνέβη και αυτό μπορεί να οφείλεται στη δράση του οινοπνεύματος (θέρμανση του δερματος από αγγειοδιαστολή) ή στα συντηρητικά άλατα που προστίθενται στο κρασί.
Επίσης δεν αναφέρεις τι εργασία κάνεις στην αποθήκη (μήτως σηκώνεις κούτες με φάρμακα ή αλλα βαρειά αντικείμενα;; είναι δυνατόν να πυροδοτηθεί τέτοια αντιδραση και υπό συνθήκες πίεσης ή τριβής του δέρματος. Το τελευταίο είναι πολύ πιθανό εάν συνοδεύεται και από ψυχολογική πίεση (Stress). Τα τελευταία δυνητικά αίτια που κταγράφεις (συκώτι, απορρυπαντικά, κλπ.) είναι λιγότερο πιθανά.
Ηρέμησε και εάν θέλεις βοήθεια αναζήτησε αλλεργιολόγο που θα μπορέσει να θέσει την διάγνωση και από την περιγραφή που κάνεις. Δεν είναι ανάγκη να είσαι φουντωμένος