Η μητέρα μου στα 34 υπεβλήθηκε σε υστερεκτομή λόγω ύπαρξης ινομυωμάτων. Δεν έγινε αφαίρεση ωοθηκών. Τώρα στα 53 παρουσίασε κυστεοκήλη και κύστη σε μια ωοθήκη. Πόσο δύσκολη είναι η επέμβαση αποκατάστασης της ουροδόχου κύστης; Ποιος πρέπει να αναλάβει το χειρουργείο γυναικολόγος ή ουρολόγος; Ποιος είναι ο χρόνος επώασης μετά το χειρουργείο; Υπάρχει κίνδυνος η ουροδόχος κύστη να ξανά μετακινηθεί; Είναι απαραίτητη η αφαίρεση και της κύστης στην ωοθήκη; ευχαριστώ πολύ
Στέλλα

Αγαπητή Στέλλα
κατ αρχήν θα πρέπει να γίνει διπλό χειρουργείο σε ένα, δηλαδή να γίνει αφαίρεση ωοθηκών και αποκατάσταση της ουροδόχου κύστης στο ίδιο χειρουργείο.
Την επέμβαση θα πρέπει να την αναλάβει γυναικολόγος που θα πρέπει να ξέρει από χειρουργεία για αποκατάσταση της ουροδόχου κύστης.
Μετά το χειρουργείο η μητέρα σου θα μείνει 4 ημέρες στο νοσοκομείο και για 1 μήνα δεν θα πρέπει να κάνει δουλειές. Μετά τον 1 μήνα θα πρέπει να αποφεύγει να σηκώνει πολύ βαριά πράγματα γιατί αλλοιώς θα ξανακάνει κυστεοκήλη.
Δεν μπορεί να αποφύγει το χειρουργείο γιατί αν το αφήσει θα γίνουν πολύ χειρότερα τα πράγματα και η αποκατάσταση θα είναι δύσκολη.