Παιδί

«Η2Ο: 7 σταγόνες φτάνουν».

Η ομάδα «Κέντρο Βάρους» παρουσιάζει την παράσταση για παιδιά από 4 ετών και πάνω με τίτλο «Η2Ο: 7 σταγόνες φτάνουν». Ένα μυρμήγκι-αστροναύτης έχει προσγειωθεί αναγκαστικά στο δωμάτιο του Μάρκου γιατί έμεινε από καύσιμα. Μόνο με 7 σταγόνες Η2Ο θα μπορέσει να ξαναπετάξει. Μια παράσταση που συνδυάζει τις μαρότες (κούκλες σε ραβδί) με το μαύρο θέατρο και το θέατρο σκιών και μιλάει για τη συνεργασία, τη φιλία, αλλά και για την έλλειψη νερού.
Πού: «ΦΤΕΡΟ», Εργαστήριο Δημιουργικής Έκφρασης, Μ. Μουσούρου 7, Μετς. Τηλ.: 210-92.47.182, 6942-20.29.39. Site: www.ftero.gr. Πότε: 30/03, 12:30. Είσοδος: 6Ε, απαραίτητη η κράτηση.
Bazaar

«Τα Πιτσιρίκια» αλωνίζουν την Αθήνα

Το παιδικό bazaar εναλλακτικών ειδών και δημιουργικής απασχόλησης ξεκινά περιοδεία στην Αθήνα. Η αρχή γίνεται στη Νέα Φιλοθέη, όπου από τις 11:00 έως τις 20:00, μικροί και μεγάλοι μπορούν να προμηθευτούν πληθώρα εναλλακτικών ειδών (π.χ. ρούχα, παιχνίδια, αξεσουάρ, είδη βάφτισης & παιδικού πάρτυ, σχολικά). Παράλληλα, οι μικροί μπορούν να διασκεδάσουν μέσα από μία σειρά δραστηριοτήτων και οι γονείς να παρακολουθήσουν εργαστήρια από την ψυχολόγο Σωτηρία Μακαρώνη.
Πότε: 30 & 31/ 03, Κέντρο Λέξη (Πευκών & Δωδεκανήσου 114), Νέα Φιλοθέη – 20 & 21/04, Χυτήριο, Γκάζι – 1 & 2/ 06, Μ17, Γαλάτσι – 15 & 16/06, Σπίτι Bar, Χαλάνδρι. Είσοδος ελεύθερη. Περισσότερα εδώ.
Δράσεις

Παιδιά & οικολογία

Η Tetra Pak Hellas ξεκινά σε συνεργασία με τη ΜΚΟ Οργάνωση Γη, ένα πρόγραμμα διαδραστικής ενημέρωσης και εκπαίδευσης σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και ανακύκλωσης, με δωρεάν πρόσβαση για το κοινό. Στο πλαίσιο της ενέργειας «Κυριακή στη Γη: η Άνοιξη της Αθήνας», πλούσιες δραστηριότητες έχουν σχεδιαστεί για τα παιδιά σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, όπου θα μπορούν να ζωγραφίσουν τις δικές τους χάρτινες συσκευασίες και να φτιάξουν κατασκευές χρησιμοποιώντας υλικά χειροτεχνίας. Θα έχουν, επίσης, την ευκαιρία να συμμετέχουν σε παράλληλες δράσεις, όπως μαθήματα κηπουρικής και βόλτες με ποδήλατο.
Πού: Κέντρο της Γης, Κτήμα Βασιλίσσης, Λ. Δημοκρατίας 67, Ίλιον. Site: www.ogi.gr. Πότε: πέντε Κυριακές, 31/03 έως 28/04, 10:00-17:00.
Σεμινάρια

Ομοιοπαθητική για οικογένειες

Αν σας ενδιαφέρει η ομοιοπαθητική ή θέλετε απλώς να ενημερωθείτε γύρω από τις εφαρμογές της, ο μαιευτήρας, χειρουργός- γυναικολόγος και ομοιοπαθητικός γιατρός, κ. Ευάγγελος Γκικόντες, διεξάγει σειρά σεμιναρίων με θέμα «Ομοιοπαθητική για οικογένειες» με είσοδο ελεύθερη στο κοινό.
Πού: Διαγνωστική ερεύνα, Γ’ Σεπτεμβρίου 167, 5ος όροφος. Τηλ.: 210-8677916. Πότε: 03 & 17/ 04 (1η και 3η Τετάρτη κάθε μήνα), 17:00-19:00. Έναρξη σεμιναρίων: Απρίλιος 2013.

«Αλληλεγγύη»

Από 1η Απριλίου μέχρι και 31 Μαΐου, ο Γ΄ κύκλος του προγράμματος κοινωνικής δράσης «Αλληλεγγύη» ξεκινά με 44 τμήματα ανοιχτά και δωρεάν προς το κοινό στον Χώρο Τέχνης & Δράσης «Βρυσάκι». Τριάντα εθελοντές διδάσκοντες προσφέρουν καθημερνά το χρόνο και τις γνώσεις τους για να κάνουν πραγματικότητα μια κοινότητα αλληλοβοήθειας και κοινωνικής αλληλεγγύης. Θα λειτουργήσουν μεταξύ άλλων τμήματα ξένων γλωσσών, πιάνου, φωτογραφίας, χορού και νομικών συμβουλών για υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Η εγγραφή είναι δωρεάν για όλους on-line στο www.fringenet.gr. Για πληροφορίες: fringe@sinthesis.gr, 210-33.90.447.
Θέατρο

Παπαδιαμάντης

Το 1892 (ένα χρόνο πριν την πτώχευση του ‘93) δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Ακρόπολη» το διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη «Οι Χαλασοχώρηδες». Η ιστορία διαδραματίζεται στο νησί την τελευταία εβδομάδα βουλευτικών εκλογών. Ο Παπαδιαμάντης σατιρίζει τα πολιτικά και εκλογικά ήθη της εποχής και προβάλλει τις παθογένειες του νέου ελληνικού κράτους. Η παράσταση πήρε παράταση μέχρι την Κυριακή των Βαΐων.
Πού: Θέατρο Αλκμήνη, Αλκμήνης 8, Γκάζι (Μέτρο Κεραμικού). Τηλ.: 210-34.28.650. Πότε: Κάθε Κυριακή (21:15) έως 28 Απριλίου. Εισιτήρια: 15, 10Ε.
Χανιά

Wedding Singers

Θα ξαναπαντρευόσουν απλώς και μόνο για να τους καλέσεις στο γαμήλιο πάρτι. Ένα πάρτι που στήνεται κάθε φορά στις εμφανίσεις τους, και έχει ψυχοθεραπευτικό χαρακτήρα. Για πρώτη φορά, λοιπόν, οι Wedding Singers, μεταφέρουν την επίθεση αγάπης στην Κρήτη, σε μια εμφάνιση που αποδεικνύει πως τα όργανα μιας κλασσικής rock μπάντας, μπορούν να αποτυπώσουν όλο το αίσθημα των 90s σπιτικών πάρτι. Οι Wedding Singers δεν είναι μια γραφική ορχήστρα γάμων, καθώς ντύνονται καλύτερα από τον Adam Sandler και έχουν όλες τις χορευτικές φιγούρες.
Πού: MY CAFE BAR, Σκαλίδη 37, Χανιά. Πότε: 04/04, 23:45. Είσοδος Ελεύθερη

Βιβλίο

Ιπποκράτειος Διατροφή
Νίκος Λιάπης, εκδόσεις Ιβίσκος, Τιμή 14Ε

Το ρητό το γνωρίσουμε όλοι, «Η τροφή να είναι το φάρμακό σου και το φάρμακο η τροφή σου». Ωστόσο, όσο κι αν έχει γραφτεί και ειπωθεί, ελάχιστα κατανοητή παραμένει η μεγάλη της αλήθεια του Ιπποκράτη. Η Ιπποκράτειος Διατροφή είναι ένα ολοκληρωμένο διατροφικό σύστημα που βασίζεται στις αρχές του μεγάλου Έλληνα γιατρού για την πρόληψη και τη θεραπεία μέσω των τροφών, αλλά και στη σοφία της ελληνικής παράδοσης και χάρη στη μεγάλη αποτελεσματικότητά της, κερδίζει διεθνή αναγνώριση στο χώρο της ολιστικής θεραπευτικής.
Στείλτε μας τις δικές σας προτάσεις στην ηλεκτρονική διεύθυνση protaseis@vita.gr.