Δράσεις

Βρείτε τον πιο υγιή εαυτό σας!

Η βιταμίνη D είναι ευρέως γνωστή για τα πολλαπλά και σημαντικά οφέλη της στον ανθρώπινο οργανισμό. Αναγνωρίζοντας, λοιπόν, τη σπουδαιότητα και την ευεργετική δράση της, η εταιρεία ISOPLUS με το Brand SOLGAR, στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, επιχορηγεί σημαντικό μέρος του κόστους εξέτασης D3 25(OH)D για τη μέτρηση των επιπέδων της βιταμίνης D3 στον οργανισμό, σε συνεργασία με τον Όμιλο Υγεία. Η ειδική εξέταση θα μπορεί να γίνεται στα νοσοκομεία Υγεία & ΜΗΤΕΡΑ και τα Πολυϊατρεία Αθηνών & Δυτικής Αθήνας, μέλη του Ομίλου Υγεία. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ρωτήσετε τον ιατρό σας ή να καλέσετε το τμήμα επιστημονικής ενημέρωσης της ISOPLUS στο 210 95 79 707, καθημερινά 10:00-14:00.
Κινηματογράφος

Γαλλικό σινεμά: μια ιστορία αγάπης

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας και το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, στο πλαίσιο του 14ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου, παρουσιάζουν το «Les Enfants de Lumière», ένα διαδραστικό κινηματογραφικό παιχνίδι για παιδιά και ενήλικες. Το παιχνίδι έχει σκοπό την εισαγωγή των παιδιών και του κοινού στην ιστορία του γαλλικού κινηματογράφου. Περιλαμβάνει προβολή βίντεο-αποσπάσματα από τις σημαντικότερες στιγμές του Γαλλικού κινηματογράφου.
Πού: Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, Τοσίτσα 1, Αθήνα. Πότε: 05.04, 09.04 & 10.04, στις 10.00. Είσοδος ελεύθερη. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.
Παιδί

«Η άνοιξη μέσα μας»

Η άνοιξη μας προσκαλεί να θυμηθούμε ό,τι μας «ανθίζει», να καλλιεργήσουμε ό,τι μας θρέφει και να παραμερίσουμε ό,τι μας μαραίνει. Το βιωματικό σεμινάριο με θέμα: «Η άνοιξη μέσα μας: Ένα δημιουργικό εργαστήρι χαράς και αισιοδοξίας για γονείς και παιδιά» μάς δίνει τη δυνατότητα μέσα από το ομαδικό παιχνίδι, την κίνηση, τη δημιουργικότητα και τη φαντασία να προσπαθήσουμε να ανακαλύψουμε τις προσωπικές μας δυνάμεις και τις δυνάμεις της ομάδας.
Πού: Σκάλα Ωρωπού. Πληροφορίες & δήλωση συμμετοχής στα τηλ.: 22950-30.003, 6907-393.499, 6977-503.479. Δήλωση συμμετοχής έως 7/4. Πότε: 28 Απριλίου, 11:00 – 13:00. Είσοδος ελεύθερη. Περιορισμένος αριθμός θέσεων. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Διατροφή

Γιορτή Μανιταριού

Οι Μανιταρόφιλοι Ελλάδας, οι Μανιταρόφιλοι Μεσογαίας και η Ομάδα Μύκοσμος συνδιοργανώνουν την 4η Πανελλήνια Εαρινή Γιορτή Μανιταριού, η οποία για πρώτη φορά εξέρχεται πέραν των ορίων της Δυτικής Μακεδονίας και φιλοξενείται στα Καλύβια Μεσογείων Αττικής, από τον Δήμο Σαρωνικού. Η φετινή γιορτή είναι αφιερωμένη στο νεοεμφανιζόμενο και πολλά υποσχόμενο φαινόμενο της ελληνικής μανιταροτέχνης.
Πού: Δημαρχιακό Μέγαρο Δήμου Σαρωνικού. Πότε: 12 & 13 Απριλίου. Είσοδος ελεύθερη.
Bazaar

Bazaar βιβλίων

Το Μουσείο Μπενάκη οργανώνει bazaar βιβλίων, όπου θα διατεθούν 230 τίτλοι, που έχουν εκδοθεί από το Μουσείο Μπενάκη, με έκπτωση 50% και 70% επί της τιμής πωλήσεώς τους. Η διάθεση ενός τόσο μεγάλου αριθμού τίτλων σε προσφορά γίνεται για πρώτη φορά από το Μουσείο.
Πού: Μουσείο Μπενάκη, Κτήριο της οδού Πειραιώς. Site: www.benaki.gr. Πότε: 4/4 έως και 7/4, στις ώρες λειτουργίας του κτηρίου (Πέμπτη, Κυριακή: 10:00 – 18:00, Παρασκευή, Σάββατο: 10:00 – 22:00).
Θεσσαλονίκη

Η ζωγραφικής των Αρχαίων Ελλήνων

Η εγκαυστική είναι μια χαμένη τεχνική ζωγραφικής των Αρχαίων Ελλήνων. Με αυτήν ζωγραφίστηκαν τα χαμένα αριστουργήματα της Μεγάλης Σχολής, μνημεία όπως ο Παρθενώνας και τα πορτραίτα του Φαγιούμ. Η τεχνική ξαναζωντανεύει από τον ζωγράφο Κωνσταντίνο Παλιάν σε ένα εργαστήριο, που περιλαμβάνει σύντομο ενημερωτικό-θεωρητικό μέρος με προβολή ευρημάτων που σώζονται και αναφορές από την αρχαιότητα. Στη συνέχεια, ο καλλιτέχνης θα ζωγραφίσει, δίνοντας στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να κατανοήσουν τις δυνατότητες της τεχνικής. Επίσης, οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να πειραματιστούν με τα υλικά και να συζητήσουν με τον καλλιτέχνη.
Πού: Myrό Gallery, Νικηφόρου Φωκά 8, περιοχή Λευκού Πύργου, Θεσσαλονίκη. Πότε: 11 Απριλίου, στις 20:00. Είσοδος δωρεάν. Διάρκεια: 1 ½ ώρα.

Βιβλίο

Μεγαλώστε ευτυχισμένα παιδιά
Αλεξάνδρα Καππάτου, εκδόσεις Μίνωας, 16,50Ε

Πώς μπορείτε να κάνετε το παιδί σας πιο χαρούμενο, ευτυχισμένο και δημιουργικό;
Ποιες είναι οι θεμελιώδεις ανάγκες του παιδιού; Επικοινωνείτε ουσιαστικά μαζί του;
Η έγκριτη ψυχολόγος-παιδοψυχολόγος Αλεξάνδρα Α. Καππάτου προσφέρει στους γονείς έναν οδηγό «πρώτων βοηθειών» για θέματα της καθημερινότητας που σχετίζονται με τη συμπεριφορά του παιδιού, αλλά και για προβλήματα που προκύπτουν σε κάθε στάδιο της ανάπτυξής του.

Στείλτε μας τις δικές σας προτάσεις στην ηλεκτρονική διεύθυνση protaseis@vita.gr.