Τα υλικά για να βάψουμε τα πασχαλινά μας αυγά κρύβονται στο ψυγείο! Εμείς δεν έχουμε παρά να επιλέξουμε το χρώμα που προτιμάμε: Για ροζ αυγά επιλέγουμε παντζάρια, για κίτρινα φλούδες από πορτοκάλι ή λεμόνι και για πράσινα μαϊντανό ή φύλλα από σπανάκι. Η διαδικασία είναι απλή. Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το υλικό που ανταποκρίνεται στο χρώμα που επιθυμούμε και γεμίζουμε με νερό, έτσι ώστε να καλύπτει τα υλικά και να τα ξεπερνάει κατά 2-3 δάχτυλα. Είναι σημαντικό να βεβαιωθούμε ότι έχουμε ρίξει αρκετό νερό, ώστε να σκεπάσει τα αυγά που θα ρίξουμε στη συνέχεια. Προσθέτουμε λευκό ξίδι και βράζουμε για 30΄ (ή για 60΄ αν θέλουμε πιο έντονο χρώμα). Σουρώνουμε και ρίχνουμε πάλι το νερό στην κατσαρόλα, τοποθετώντας τώρα και τα αυγά, τα οποία βράζουμε για 15΄. Αφήνουμε τα αυγά να στεγνώσουν καλά και τα σκουπίζουμε με ένα πανάκι που έχουμε βουτήξει σε λίγο λάδι για να γυαλίσουν. Αν υπάρχουν παιδιά στην οικογένεια, το βάψιμο δεν τελειώνει εδώ! Μαζί με τα παιδιά μπορούμε να σχεδιάσουμε και να χρωματίσουμε τα αυγά με λαδοπαστέλ ή τέμπερες, αφού τα τοποθετήσουμε πρώτα στην αυγοθήκες της συσκευασίας τους για να διευκολυνθούμε.