Παιδί

Εργαστήρι Θεάτρου Πόρτα

Άρχισαν οι εγγραφές για το εργαστήρι 2013-2014 του θεάτρου Πόρτα. Το Εργαστήρι είναι ανοιχτό σε όλα τα παιδιά με σεβασμό και ενδιαφέρον προς τις ανάγκες, τις επιθυμίες και τα πιστεύω τους. Μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται προγράμματα μασάζ και γιόγκα για βρέφη, μικρό εργαστήρι για παιδιά 2-4 ετών και γονείς, θεατρικά εργαστήρια οκτάμηνης διάρκειας για προνήπια μέχρι μαθητές λυκείου. Εγγραφές από 1η Ιουνίου.
Για περισσότερες πληροφορίες και για το κόστος των εργαστηρίων: Εργαστήρι Θεάτρου Πόρτα – Ξένια Καλογεροπούλου, Μελίνας Μερκούρη 54, Κολωνάκι, τηλ.: 210- 32.49.829, www.portatheatre.gr.
Εθελοντισμός

Εβδομάδα ευαισθητοποίησης για την αιμοδοσία

Με κεντρικό σύνθημα «Πρόσφερε ένα δώρο ζωής, γίνε και εσύ εθελοντής αιμοδότης», η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση διοργανώνει Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για την Εθελοντική Αιμοδοσία. Επίσης, στις 14 Ιουνίου (Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη), οι παραγωγοί του Kosmos 93,6 διοργανώνουν street party στην Πλατεία Μοναστηρακίου, ενώ θα μεταδίδει ζωντανά το πρόγραμμά του από τις 12:00 έως τις 14:00, ενώ την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία στον ίδιο χώρο (από το πρωί μέχρι τις 15:00). Στη δράση συμμετέχει και η ΕΡΤ3, που στηρίζει την εθελοντική αιμοδοσία του ΑΧΕΠΑ, που θα πραγματοποιείται με κινητή μονάδα αιμοδοσίας στην Πλατεία Αριστοτέλους (10-14/6, 8:30 – 13:30). Πότε: 7 – 14/ 6.
Φεστιβάλ

2ο Cuba Festival

Ποικίλα μουσικοχορευτικά προ-φεστιβαλικά happenings, εικαστικές εκθέσεις, Video προβολές, Dj Sets και ένα αφιέρωμα στο συγκρότημα Orishas, μέσα από τους Cuban Beats All Stars, περιλαμβάνει το φετινό Φεστιβάλ με…άρωμα Κούβας. Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν τα «Calles De Cuba», που θα ολοκληρωθούν στις 8 Ιουνίου, εκθέσεις, Video προβολές και άλλες πολιτιστικές δραστηριότητες, που στόχο θα έχουν την προβολή του πολιτισμού της Κούβας.
Πού: ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ Live Stage, Κασσάνδρας 19/ Ιερά Οδός & Σπύρου Πάτση, Αθήνα. Πότε: 8 Ιουνίου,
Η προπώληση συνεχίζεται. Περισσότερα εδώ.
Φωτογραφία

Γιορτάζοντας το περιβάλλον

Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία σάς προσκαλεί να γιορτάσετε μαζί της την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στον Υγρότοπο της Βραυρώνας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον προαύλιο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Βραυρώνας και περιλαμβάνει υπαίθρια έκθεση φωτογραφίας, περιήγηση, περιβαλλοντικά παιχνίδια και απελευθέρωση πουλιών.
Πότε: 9 Ιουνίου, 10:00-14:00. Πληροφορίες: Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, τηλ.: 210-82.27.937 και 82.28.704.
Έκθεση

«Summing up»

Η αναδρομική έκθεση «Summing up» είναι εστιασμένη σε έργα ζωγραφικής στο χαρτί αλλά και σε άλλα υλικά και τεχνικές. Εκτός από τα επιτοίχια θα παρουσιασθεί παράλληλα μια σειρά από γλυπτά. Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε αυτό το εγχείρημα είναι ότι ο θεατής θα έρθει σε επαφή με έργα δοκιμασμένα πια από τον χρόνο.
Πού: Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης, Ξενοκράτους 7, τηλ.: 210-72.44.552, www.medusaartgallery.com
Πότε: έως το τέλος Ιουλίου. Ώρες λειτουργίας: Τρίτη – Παρασκευή 12:00 – 21:30
Βιβλίο

«Η Ελένη Ψυχούλη μαγειρεύει του καλού καιρού», εκδ. ΠΑΤΑΚΗ, τιμή: 19,90 ευρώ

«Η δημοσιογράφος Ελένη Ψυχούλη φωτογραφίζεται, μαγειρεύει και διηγείται τις διακοπές σε ένα μικρό χωριό του Πηλίου. Ένα οδοιπορικό στα μποστάνια, στα παλιά κουζινάκια, στα τραπεζώματα και τις συνατγές, στις βόλτες στο βουνό και τη θάλασσα που γεμίζουν την κατσαρόλα με τις παραμελημένες νοστιμιές της άγριας φύσης. Όλη η ζωή της λιτότητας και της απλής ευτυχίας, που αποτυπώνει το χρώμα και το φως του ελληνικού Αυγούστου, όπως το είδε ο φακός του Μάκου και όπως το σχεδίασε ο Αλέξανδρος Ψυχούλης, σε ένα βιβλίο – ιστορία μιας παρέας που διαβάζεται σαν άλμπουμ διακοπών και τρώγεται σαν ταψί γεμιστά, με ντομάτες κομμένες κατευθείαν από το μποστάνι».

Στείλτε μας τις δικές σας προτάσεις στην ηλεκτρονική διεύθυνση protaseis@vita.gr.