Αν πιστεύετε ότι η γυμναστική είναι το κλειδί για να χάσετε βάρος, σκεφτείτε το ξανά. Νέα έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Psychological Science», παρουσιάζει στοιχεία σύμφωνα με τα οποία η πλειοψηφία των υπέρβαρων ατόμων πιστεύει ότι η έλλειψη φυσικής δραστηριότητας και όχι η υπερβολική κατανάλωση τροφής, ευθύνεται για τα κιλά που συσσωρεύονται, .


Από την άλλη μεριά, οι άνθρωποι με φυσιολογικό ή χαμηλό σωματικό βάρος πιστεύουν ότι ο τρόπος που τρεφόμαστε είναι η βασική αιτία της παχυσαρκίας.


Ερευνητές από το Πανεπιστήμιου του Μίσιγκαν και του Χονγκ Κονγκ, βασισμένοι σε σειρά μελετών που πραγματοποιήθηκαν σε 5 χώρες και 3 ηπείρους, υποστηρίζουν ότι οι πεποιθήσεις μας σχετικά με το τι προκαλεί τελικά αύξηση του βάρους μπορεί να επηρεάσουν τις διατροφικές μας συνήθειες και μέσω αυτών τα κιλά μας.


Μάλιστα, θεωρούν ότι για να είναι αποτελεσματικές οι δημόσιες καμπάνιες κατά της παχυσαρκίας, πρέπει να στοχεύουν όχι μόνο στη διατροφική συμπεριφορά των ανθρώπων, αλλά και στις πεποιθήσεις τους.

Ακολουθήστε το στο Google News