Την επόμενη φορά που θα πιάσετε τον σύντροφό σας να κοιτάει μια όμορφη γυναίκα μην τον κατηγορήσετε. Για όλα ευθύνεται η εξέλιξη του είδους.


Νέα έρευνα δείχνει ότι ενώ οι γυναίκες έλκονται από πρόσωπα που τους φαίνονται οικεία, οι άντρες βρίσκουν πιο ελκυστικές τις γυναίκες που βλέπουν για πρώτη φορά.


Οι ψυχολόγοι που πραγματοποίησαν την έρευνα κατέληξαν σε αυτά τα συμπεράσματα αφού έδειξαν σε γυναίκες και άντρες φωτογραφίες με δεκάδες διαφορετικά πρόσωπα. Οι γυναίκες, όσο περισσότερες φωτογραφίες του ίδιου άντρα έβλεπαν, τόσο πιο ελκυστικό τον θεωρούσαν. Αντίθετα, οι άντρες που έλαβαν μέρος στη μελέτη βρήκαν λιγότερο ελκυστικές τις γυναίκες, των οποίων τη φωτογραφία είδαν δυο φορές.


Η έρευνα έδειξε επίσης πως το γεγονός ότι το μάτι των αντρών «παίζει» είναι αποτέλεσμα της εξέλιξης του ανθρώπου και της ανάγκης των αρσενικών να αναπαράγουν το είδος τους με διαφορετικές συντρόφους.


Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Γλασκόβης και του Πανεπιστημίου Stirling και τα αποτελέσματά της δημοσιεύτηκαν στο «Archives of Sexual Behaviour».

Ακολουθήστε το στο Google News