Πριν κοιμηθούμε, καθαρίζουμε το πρόσωπό μας με καλλυντικά που περιέχουν χαλαρωτικά και αναζωογονητικά συστατικά, όπως για παράδειγμα, το λιβάνι. Βοηθά και ηρεμεί τον οργανισμό σε καταστάσεις έντασης ή στρες, όταν ταλαιπωρείται από εφιάλτες, έντονο αίσθημα ανησυχίας και φόβο για το μέλλον ενώ ταυτόχρονα δρα κατά των ρυτίδων, της ψωρίασης και κατά της λιπαρότητας και της ακμής.

Καθαριστικό προσώπου &
Αντιγηραντική Λοσιόν με Λιβάνι,
της Neal’s Yard Remedies.

Μια άλλη ιδέα είναι να κάνουμε απολέπιση με θαλασσινό αλάτι και φυτικά λάδια. Αυτή η διαδικασία που κανονικά πρέπει να διαρκεί γύρω στα 10-15’, τονώνει την κυκλοφορία του αίματος, καταπραϋνει τα πρηξίματα και αποτοξινώνουν την επιδερμίδα. Σε στεγνό δέρμα, παίρνουμε μια γενναία ποσότητα scrub και την απλώνουμε και με κινήσεις πάνω κάτω σε όλο το σώμα μας. Έπειτα ξεπλένουμε και ιδανικά ξαπλώνουμε να κοιμηθούμε.

Aphrodite Sea Salt Scrub, της Fresh Line, με δενδρολίβανο, κυπαρίσσι, κισσό, βασιλικό, τζίντζερ κ.ά. θρεπτικά έλαια που τονώνουν την κυκλοφορία και χαλαρώνουν τις αισθήσεις μας.

Χαμηλώνουμε τον φωτισμό στο δωμάτιο, και ανάβουμε ένα αρωματικό κερί με αιθέρια έλαια τα οποία φημίζονται για τις ανακουφιστικές τους ιδιότητες. Ένα πασίγνωστο είναι η λεβάντα. Μια καινούρια άφιξη στην Ελλάδα είναι τα αρωματικά κεριά Neom, τα οποία είναι βιολογικά, που σημαίνει ότι δεν περιέχουν χημικά, τοξίνες, δε βγάζουν καπνό και διαρκούν πολύ (ως και 50 ώρες). Τα βρίσκουμε στο κατάστημα Heaven On Earth (Λεβίδου 16, Κηφισιά, τηλ. 210 8081 151)

Αρωματικό κερί Neom, με αιθέρια έλαια λεβάντας, σανδαλόξυλου, και γερανιού.

Κάνουμε ένα χαλαρωτικό αφρόλουτρο με χλιαρό νερό και σταγόνες από αιθέρια έλαια όπως κυπαρίσσι, κέδρος, βασιλικός, μάραθος, αγριοκυπάρισσο και δενδρολίβανο. Όση ώρα μουλιάζουμε στην μπανιέρα, απλώνουμε σε καθαρό πρόσωπο, μια αντιοξειδωτική μάσκα με εκχυλίσματα ροδιού, που θα φωτίσει την όψη μας.

Μάσκες Express Beauty, με ρόδι της Apivita

Μετά το βραδινό μας ντους ή αφρόλουτρο, εφαρμόζουμε μια εντατική ενυδατική κρέμα σώματος με οργανικά στοιχεία από τη Νεκρά Θάλασσα, η οποία ενισχύει την άμυνα του δέρματος και διώχνει την κούραση.

Organic Dead Sea Minerals Smoothing Souffle,
της dr. Organic (σε επιλεγμένα φαρμακεία)

Πίνουμε ένα αντι-οξειδωτικό ρόφημα, όπως πράσινο τσάι, ή ένα ποτήρι κόκκινο κρασί, που είναι πλούσιο σε ρεσβερατρόλη, μια αντικαρκινική ουσία, που καταπολεμά το οξειδωτικό στρες.

Εννοείται πως όλα τα παραπάνω μπορούν να λειτουργήσουν είτε συνδυαστικά είτε μόνα τους. Όμως, αν «κλέψουμε» μία ώρα πριν κοιμηθούμε και κάνουμε συνδυαστικά όλα τα παραπάνω, είναι σίγουρο ότι θα αξίζει τον κόπο. Ψυχικά και σωματικά.