Περίπατος στο Δάσος Συγγρού
«Περίπατος στο Δάσος Συγγρού για όλη την Οικογένεια – Ασκούμαστε, Διασκεδάζουμε, Ενημερωνόμαστε!» είναι ο τίτλος της νέας δράσης που διοργανώνει ο δήμος Αμαρουσίου, στα πλαίσια του προγράμματος ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ. Την Κυριακή 10 Νοεμβρίου (στις 11), μικροί και μεγάλοι θα συγκεντρωθούν στο χώρο στάθμευσης έναντι της εισόδου του Δάσους Συγγρού επί της Λεωφόρου Κηφισίας. Εκεί η τοπική ομάδα του Δήμου και εκπρόσωποι του Ινστιτούτου Γεωπονικών Σπουδών θα μιλήσουν για την αξία του Δάσους και θα αναφερθούν σε σημεία ενδιαφέροντος που θα συναντήσουν κατά τη διάρκεια του περιπάτου. Το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης έχει οικολογικό ενδιαφέρον, καθώς τα παιδιά θα συμμετάσχουν στο παιχνίδι Planetbook για το περιβάλλον και τον πλανήτη, σε συνεργασία με τον κοινωνικό σύλλογο ΚΕΑΝ – Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων.
Πληροφορίες στην ιστοσελίδα www.paideiatrofi.org ή επικοινωνήστε με την κα. Βούλγαρη, τηλ: 210-8956518, mail: tina@paideiatrofi.org.

Εκδήλωση για τον Αμβρακικό
Φωτογραφία: Ρέα Παπαδοπούλου
Εκδήλωση για την προστασία και την ανάδειξη του υγροτόπου του Aμβρακικού διοργανώνει η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία την Κυριακή 10 Νοεμβρίου. Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 11.30, στη λουρονησίδα της Κορωνησίας, μετά το λόφο τη Σαλαώρας. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παρατήρηση των πουλιών της περιοχής και ενημέρωση για την αποτελεσματική και βιώσιμη διαχείριση ενός υψηλής αξίας οικοσυστήματος. Σκοπός της εκδήλωσης είναι να σταλεί ένα δυνατό μήνυμα για την αναγκαιότητα της προστασίας ενός από τους σημαντικότερους υγροτόπους της νότιας Ευρώπης. Η εκδήλωση είναι ανοικτή στο κοινό και χωρίς κόστος συμμετοχής.
Για πληροφορίες: Λάμπρος Κατερινόπουλος (6976674270), Αποστόλης Καλτσής (6937911948), Κατερίνα Γιοσμά (kgiosma@ornithologiki.gr).

Παιδική παράσταση


Το «Μαμά μου, ΜΟΥ!» είναι η νέα παράσταση της ομάδας «Πράσσειν Άλογα». Τρυφερή και ευφάνταστη, απευθύνεται σε παιδιά 2-6 και στις μαμάδες τους, καθώς παρουσιάζει τη σύγκρουση ανάμεσα στην ανάγκη του παιδιού να έχει σε αποκλειστικότητα τη μαμά του και στην ανάγκη της μαμάς να δουλέψει. Στην παράσταση συμμετέχουν μία ηθοποιός, μία κούκλα άμεσης κίνησης 40 εκατοστών και πάνινες κούκλες τεχνικής «muppet show» που ξεπροβάλλουν από το φουστάνι της μαμάς μέσα σε ευφάνταστους σκηνικούς χώρους σε διαδραστική σχέση με το κοινό. Ακολουθεί εργαστήρι θεατρικού παιχνιδιού.
Info: Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254, Ταύρος, www.hellenic-cosmos.gr. Παραστάσεις: Κυριακές 17, 24/11 & 1, 8, 15/12 . Διάρκεια παράστασης/εργαστήρι: 1 ώρα. Εισιτήριο: 8 ευρώ παιδικό – 5 ευρώ ενηλίκων. Απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής στο: 212-254 .00.00

Εκδήλωση για την τέχνη της υφαντικής
Το Μουσείο Μπενάκη θα φιλοξενήσει, με αφορμή τους επίσημους εορτασμούς των 100 χρόνων από την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα, την «Αποστολή Πηνελόπη Gandhi – η Ιερή τέχνη της Υφαντικής στην Κρήτη» με σειρά εκδηλώσεων. Mέλημα της Ένωσης η διάσωση και η αναβίωση της ιερής τέχνης της Υφαντικής στην Κρήτη και στόχος η μετάδοσή της από τις τελευταίες μυημένες υφάντριες στη νεότερη γενιά. Υφάντριες από διαφορετικές περιοχές της Κρήτης έρχονται στο Κεντρικό κτήριο του Μουσείου Μπενάκη και αναβιώνουν την «ανυφαντική» τέχνη.
Info: Μουσείο Μπενάκη, Κεντρικό Κτίριο, Κουμπάρη 1, τηλ.:210-36.71.000, www.benaki.gr. Διάρκεια: 2 Νοεμβρίου – 29 Δεκεμβρίου. Ομιλίες: Κάθε Σάββατο, ώρα 18:30 & Κυριακή, ώρα 12:30 (εκτός 16 & 17.11.2013). Ειδική εκδήλωση: 10 Νοεμβρίου.

Βιβλίο
COOKIES

Αθηνά Πάνου, εκδόσεις Ψυχογιός
Ποιος είναι ο ορισμός των Cookies; «Ψημένες μπουκίτσες ζύμης με υφή άλλες φορές μαλακή, άλλες φορές τραγανή. Μπορούμε να τα πούμε και μπισκότα και να διαλέξουμε μεταξύ πολλών ειδών». Στο γευστικό αυτό βιβλίο θα βρείτε 30 εύκολες και πρωτότυπες συνταγές για γλυκά και αλμυρά μπισκότα, που μπορούν να γίνουν το ιδανικό σνακ για κάθε ώρα της ημέρας. Βάλτε τα στο πρωινό σας και βουλιάξτε τα στον απογευματινό καφέ σας. Θα συνοδεύσουν άριστα τις γιορτές σας και θα σας δώσουν την ευκαιρία να μοιραστείτε στιγμές δημιουργικότητας και απόλαυσης με την οικογένεια και τους φίλους σας.