Tip 1: Χρησιμοποιούμε σαπούνι με ενυδατικούς παράγοντες

Όσο πιο «σκληρό» είναι το σαπούνι, τόσο πιο πολύ αφυδατώνει το δέρμα. Επίσης αποφεύγουμε τα προϊόντα που περιέχουν το χημικό συστατικό “triclosan” (το συναντάμε συνήθως στα αντιβακτηριδιακά σαπούνια). Αντί αυτού του συστατικού, επιλέγουμε εκείνα με έλαιο tea tree ή ευκάλυπτου.

To κλασικό υγρό σαπούνι χεριών Dove
περιέχει 1/4 ενυδατικής κρέμας.

Tip 2: Δεν πλένουμε ποτέ τα χέρια μας με πολύ κρύο ή πολύ ζεστό νερό

Το καυτό νερό διαλύει τα ελάχιστα φυσικά έλαια των χεριών (αφού έχουν ελάχιστους σμηγματογόνους αδένες). Από την άλλη, το κρύο προκαλεί συστολή και διαστολή των αιμοφόρων αγγείων με αποτέλεσμα να δημιουργούνται κοκκινίλες.

Tip 3: Εφαρμόζουμε τακτικά κρέμα στα χέρια

Βοηθάμε τη φυσική ενυδάτωση των χεριών μας με τις κατάλληλες κρέμες. Ουρία, πανθενόλη, φυτικά λιπίδια από έλαια, όπως ελαιόλαδο, αργκανέλαιο, κ.ά.. είναι από τα πιο θαυματουργά συστατικά.

Η κρέμα χεριών Panthenol Extra, που βρίσκουμε στα φαρμακεία, έχει πολλούς εντατικούς θρεπτικούς παράγοντες που κάνουν τα χέρια βελούδινα ενώ έχει πολύ καλή τιμή. Value for money.

Tip 4: Φροντίζουμε τα πετσάκια

Αν είναι σε κακή κατάσταση, το βερνίκι δεν στρώνει σωστά και τα νύχια μας δεν φαίνονται ωραία. Ωστόσο, κόβοντας τα πετσάκια, κινδυνεύουμε από μολύνσεις ή πρήξιμο. Η καλύτερη λύση είναι να κάνουμε απολέπιση με ένα σκραμπ επιμένοντας στην περιοχή γύρω από τα νύχια. Στη συνέχεια, όσα πετσάκια επιμένουν τα σπρώχνουμε προς τα νύχια με ένα στικ.


Προτιμάμε τα ξύλινα στικς που είναι πιο υγιεινά.

Tip 5: Φοράμε αντηλιακό και στα χέρια

Αυτή η περιοχή είναι εξίσου ευάλωτη στις δυσχρωμίες και την πρόωρη γήρανση από τον ήλιο, με το πρόσωπό μας. Γι’ αυτό, την προστατεύουμε με SPF.

Tip 6: Κάνουμε μια σπέσιαλ θεραπεία μία φορά την εβδομάδα

Όχι τίποτα φανταχτερό. Ακολουθούμε μια κλασική συνταγή, όπως: Απλώνουμε χλιαρό ελαιόλαδο στα χέρια μας και γύρω από τα πετσάκια και φοράμε ένα ζευγάρι πλαστικά γάντια για μία ώρα περίπου (όσο περισσότερο το αφήσουμε τόσο καλύτερα). Αντί για ελαιόλαδο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε βαζελίνη.

Είναι κλασική αξία πια η Vaseline. Τα λόγια είναι περιττά.