1)      Koντός λαιμός : Ο κοντός λαιμός θα παραπλανήσει με ένα μακρύ κολιέ. Ένα μακρύ κολιέ θα δημιουργήσει την ψευδαίσθηση ότι έχετε μακρύ λαιμό.

2)      Μεγάλο στήθος: Το μεγάλο στήθος τραβάει από μόνο του τα βλέμματα γι’ αυτό στα κοσμήματα σας πρέπει να είστε λίγο περισσότερο διακριτικές. Το καλύτερο θα ήταν να επιλέξετε σκουλαρίκια ή κάποιο άλλο κόσμημα, στην περίπτωση όμως που είστε λάτρεις των κολιέ, ένα διακριτικό κολιέ με πέρλες κοντά στο λαιμό ή κάποιο κολιέ κρεμαστό το οποίο τελειώνει αρκετά πιο πάνω από το στήθος είναι κατάλληλες επιλογές.

3)      Φαρδύς λαιμός: Ο φαρδύς λαιμός χρειάζεται είτε μακριά κολιέ για να αποφύγετε να επικεντρωθούν τα βλέμματα στο λαιμό σας, είτε κάτι πολύ διακριτικό και λεπτό. Αποφύγετε σε κάθε περίπτωση τα chunky κολιέ.

4)      Καμπύλες: Εάν είστε μία μεσογειακή γυναίκα με καμπύλες αλλά και μεγάλο στήθος ταυτόχρονα επιλέξτε διακριτικά κοντά κολιέ.

5)      Κοντά πόδια: Εάν ανήκετε στις μικροσκοπικές κυρίες τότε επιλέξτε ένα μακρύ κολιέ για να παραπλανήσετε τους γύρω σας. Η επιλογή αυτή θα κάνει τον κορμό σας να φαίνεται πιο μακρύς και πιο λεπτός και με αυτό τον τρόπο θα προσδώσετε πόντους στο ύψος σας.

6)      Μακρύς λαιμός: Η αλήθεια είναι πως οι περισσότερες επιλογές ταιριάζουν στη συγκεκριμένη περίπτωση, αν όμως ο λαιμός σας παραείναι μακρύς και αυτό είναι κάτι που δεν σας αρέσει τότε η κατάλληλη επιλογή είναι τα πολύ μεγάλα κοντά κολιέ ή τα τσόκερ τα οποία ουσιαστικά « κόβουν» το λαιμό σας στα δύο και τον κάνουν να φαίνεται πιο κομψός.

7)      Μικρό στήθος : Στην περίπτωση του μικρού στήθους η επιλογή ενός μεγάλου κολιέ είναι σοφή καθώς θα δημιουργήσει την αίσθηση έξτρα όγκου στην εμφάνιση σας και θα τραβήξει όλα τα βλέμματα. Πολλά μακριά κολιέ επίσης αποσπούν τα βλέμματα από το στήθος σας.

8) Ψηλά πόδια- κοντός κορμός: Στην περίπτωση αυτή ένα μακρύ κολιέ είναι μία σωστή επιλογή διότι θα εξισορροπήσει τη διαφορά και θα κάνει τον κορμό σας να φαίνεται πιο μακρύς.

9) Ψηλή και αδύνατη: Εαν είστε ψηλή και αδύνατη τότε έχετε το κατάλληλο σώμα για να αναδείξετε τα chunky κολιέ.