Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας
Στις 8 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η ActionAid σας καλεί να συμμετάσχετε σε μια χορευτική βόλτα στο κέντρο της Αθήνας στους ρυθμούς της ομάδας κρουστών Batala. Στους ήχους των βραζιλιάνικων κρουστών θα περάσουμε από τα στενά της Αθήνας, όπου καθημερινά γυναίκες υφίστανται βία, διακρίσεις, ρατσισμό και ξενοφοβία. Η χορευτική βόλτα θα ξεκινήσει από την πλατεία Μοναστηρακίου (στις 19:30), θα περάσει από τη στέγη του ΣυνΑθηνά και θα καταλήξει στο μπαρ Μπούφος (Καρόρη 4, συμβολική είσοδος 5€). Παράλληλα, στη στέγη του ΣυνΑθηνά και στην πλατεία Μοναστηρακίου από τις 18:00 μπορείτε να επισκεφτείτε έκθεση φωτογραφίας με πορτραίτα γυναικών από όλο τον κόσμο με ιστορίες που δείχνουν πόσο δύσκολη μπορεί να είναι η ζωή, μόνο και μόνο επειδή είσαι γυναίκα.

Γιόγκα για παιδιά
Ένα παιδικό yoga party με τίτλο «Ένα ταξίδι στον Αμαζόνιο» για παιδιά 3-8 χρόνων θα λάβει χώρα στις 9 Μαρτίου (12:00-13:30) στο «Secret Place». Αφήγηση, μουσική, στάσεις της γιόγκα, πρακτικές αναπνοής, δημιουργικός οραματισμός και χαλάρωση, προσφέρουν στα παιδιά έμπνευση, εκτόνωση, χαρά, γαλήνη, αυτογνωσία και αυτοεκτίμηση. Η ελεύθερη συνεισφορά για τη συμμετοχή (dakshina) επιτρέπει στον καθένα να συνεισφέρει στα έξοδα κατά ένα ποσόν ανάλογο με το βαλάντιό του (donation box). Διδάσκουν η Ευγενία Μηνακούλη, πιστοποιημένη δασκάλα της γιόγκα και η Λωρέττα Χασσόν, ειδικευμένη στην παράδοση της γιόγκα για παιδιά, Rainbow Yoga Kids.
Info: Pilates Studio «The Secret Place» της Ναταλί Μενεγάτου, Περικλέους 21, Μαρούσι. Τηλ.: 210-80.60.389, natali22@otenet.gr, info@thesecretplace.gr.


Μεγάλη Ημέρα της Ποίησης

«Η μεγάλη ημέρα της ποίησης» θα ολοκληρωθεί με τη βραδινή συναυλία «Μάνος Χατζιδάκις: Τραγούδια για φωνή και πιάνο». Αξέχαστα τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι, πάνω σε στίχους που έγραψαν σπουδαίοι ποιητές αλλά και ίδιος ο συνθέτης, θα ερμηνεύσουν τρεις σπουδαίοι καλλιτέχνες. Τραγούδια από τον «Κύκλο του CNS» και τον «Καπετάν Μιχάλη» θα ερμηνεύσει ο Τάσης Χριστογιαννόπουλος, ενώ τραγούδια από τον «Ματωμένο Γάμο» θα ερμηνεύσει η Σαββίνα Γιαννάτου. Στο 2ο μέρος η Ντόρα Μπακοπούλου θα ερμηνεύσει την «Ερημιά» και η Σαββίνα Γιαννάτου θα μας μεταφέρει στη «Ρωμαϊκή Αγορά». Η βραδιά θα κλείσει με τραγούδια από τον «Μεγάλο Ερωτικό».
Info: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Αίθουσα Χρ. Λαμπράκης, 16/03 (στις 20:30). Πληροφορίες: 210-72.82.333.

Βιβλία

Μαγειρεύω καλλυντικά, Μαρία-Μαρίνα Σεραφειμίδου
Εκδόσεις Παπαδόπουλος, τιμή: 12,99Ε
Έχετε μερικά φουντούκια και λίγο μέλι; Αρκούν για να φτιάξετε το δικό σας scrub προσώπου! Βρήκατε μαγειρική σόδα και κορνφλάουρ; Ξέρετε τι μπορούν να σας δώσουν αν τα συνδυάσετε με ελάχιστα ακόμα υλικά; Μήπως σας περίσσεψε λίγη μαγιονέζα; Είναι τέλεια για μάσκα ομορφιάς! Και μήπως στο μπάνιο σας κρύβονται μπουκαλάκια με τα αγαπημένα σας αιθέρια έλαια; Πάρτε τα στα χέρια και δημιουργήστε ένα σούπερ ενυδατικό λάδι! Όχι, δεν χρειάζεστε σπουδές χημείας, ούτε είναι απαραίτητο να είστε αισθητικός, ούτε φυσικά να διαθέτετε κάποιο επιστημονικό εργαστήριο! Όλα γίνονται με απλά βήματα και με υλικά που ήδη έχετε στο σπίτι σας ή με κάποια που μπορείτε εύκολα να βρείτε! Ανακαλύψτε πάνω από 250 εύκολες συνταγές και φτιάξτε μόνες τα δικά σας ποιοτικά φυσικά καλλυντικά.

«Το μυστικό ημερολόγιο του Κοντορεβιθούλη», Φιλίπ Λεσερμέιερ
Εκδόσεις Μεταίχμιο, τιμή: 17,70Ε
Αυτό είναι το μυστικό ημερολόγιο του Κοντορεβιθούλη, στο οποίο αφηγείται όλη την ιστορία του. Κι αν νομίζετε ότι γνωρίζετε ήδη το γνωστό παραμύθι, στο βιβλίο αυτό θα ανακαλύψετε ένα σωρό πράγματα που δεν τα είχατε καν φανταστεί.